Thursday, January 7, 2010

Dah masuk tahun baru

salam buat semua....

tanpa disedari belum ada entry sejak masuk tahun baru nih
adehhh...Ummi sibuk sungguh dengan anak² sekolah nih
padahal,
takde sesape pun yang masuk tahun 1

Kakak masuk Tahun 6
Abang masuk Tahun 4
Abangcik masuk Tahun 2

Hari pertama sekolah as usual Ummi & Ayah amik cuti
Kakak & Abang sekolah sessi pagi
Abangcik sekolah sessi petang
pepagi hantar both Kakak & Abang
gi sekolah
then,
Ummi gi masuk kelas Abang
tujuan utama:
nak pastikan Abang dapat seat depan
Alahamdulillah....
ada satu lagi seat kat depan
bila dia dah duduk
baru perasan rupanya kat sebelah dia tuh
anak jiran kat umah...
sukala Abang sebab dapat duduk
sama besfren

pastu,
bergegas ke kelas Kakak lak
dia takmo Ummi hantar sampai kat kelas
malu katanya
yela...anak dara Ummi dah besar
tapi...
Ummi tak kira
Ummi masuk kelas dia gak
hihi
ramai dah kat kelas
tapi sumer duk row ke 2 dan seterusnya
takde sape nak duk row 1 depan meja cikgu
Ummi soh Kakak duk situ
dan otomatik
besfren dia si Nayli pun amik beg dia
dari belakang & duduk sebelah Kakak
settle dah 2 perkara

tengahari pulak
bawak Abangcik pulak
siap tunggu kat luar kelas pagi
sebab nak make sure
dia duk depan
sangatla penting
sebab Abangcik kuat main & sembang
Ummi dah bagi tips
so that Abangcik leh rebut tempat kat depan sekali
elok je kelas pagi keluar
Abangcik tanpa berlengah
terus menuju ke baris depan tengah
berebut² bebudak lain nak tempat tu jugak
nasib baik physically
Abangcik memang besar tinggi dari yang lain
so,
dia dapat tempat tu dengan jayanya
Alhamdulillah....
Ummi siap pesan ngan cikgu kelas dia
Ustazah Hafiza
tolong tengokkan Abangcik sikit
sebab dia dah turun kelas
dan dia memang kuat main
so,
bila duduk tempat depan sekali
takde chance le dia nak main

Pagi ni baru mula sekolah agama
dan sekali lagi
awal² pagi dah tertonggok depan kelas
elok je ustazah dia sampai
dan buka kunci kelas
Abangcik cecepat masuk kelas
dan dapat seat tengah di depan
syukurrr......

Tengahari nanti
nak uruskan si Abang lak
sekolah agama
perkara yang sama
akan Ummi lakukan
ngeeeee ^_^

8 comments:

  1. fuhhh...bz sungguh kan 1st day anak2 sekolah....

    dulu2 duk dalam group sahaja dalam kelas..so idaklah merasa duduk depan atau tidak...

    ReplyDelete
  2. sebenarnya.... elok duduk 2nd row sebab cikgu jarang tengok depan sekali sebab aras mata cikgu selalu dari 2nd row ke atas... terutama bagi cikgu yang tinggi...
    itu saya la...tak tau la pulak cikgu lain...

    ReplyDelete
  3. Lin,

    memang bizi & tetiap tahun kami somi isteri amik cuti just to attend bebudak naik sekolah

    ReplyDelete
  4. CikguHaslina,

    aah betul tuh...sbb profesion sy pun mengajar jugak ^_^...tapi tujuan utama sy letakkan anak² sy duduk di depan sebab nak pastikan diorang mendengar pa yang diajar dan sempat menyalin apa yg ditulis di whiteboard...dan juga nak pastikan diorang tak bermain @ berbual (esp. my boys berdua tu...sorang kuat main, sorang kuat sembang)

    ReplyDelete
  5. ok le jugak dok depan tu... biasa la budak2 bersembang dan main.. anak2 murid saya tu kalau yang tak bersembang dan bermain tu kira pelik le... mana2 budak pun sama... cuma cikgu le semedang naik angin... hehehe

    ReplyDelete
  6. budak2 dah sekolah ni sibuk lah you ya hez pagi & petang..
    si kakak tahun ni upsr lah yer...

    memang elok pastikan & galakkan anak2 dok depan.. baru depa beri perhatian & dengar apa yg cikgu ajar..

    ReplyDelete
  7. Cikgu,

    heheh...pelik eh kalo budak2 tak main?hihi

    ReplyDelete
  8. kakyong,

    aah...bizi amat sekarang...si kakak upsr...mmg risau...

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages