Thursday, August 9, 2012

Rezeki murah........

Ini cerita last week tapi manjang tak sempat nak stori
hari Selasa g pasar Ramadan as usual
tetiba ada event rupanya
ada ucapan wakil Dato Zambry Kadir
pastu ada agihan bubur lambuk
memula macam malas nak g amik
tetiba rupanya berlebihan banyakkk sgt bubur tu
sampai diorang datang panggil pembeli pasar Ramadan soh g amik
so dapatla sepeket goodie pack berisi bubur lambuk, kurma dan kad jemputan rumah terbuka YB
hehehe...tapi takde pulak letak bila tarikhnya








as planned nak g beli nasi kerabu
(asal puasa je mesti nasi kerabu yg jadi pilihan hati)
duk layan brader jual nasi kerabu tu borak2
sekali bila dah bayar, dia mintak balik plastik nasi kerabu tuh
blur kejap...nape pulak nih?
rupanya dia sedekahkan laksam dgn bubur apetah kaler ijau macam kat bawah nih
both I x penah makan
so teruja le nak merasa
laksam.....1st time in my life merasa laksam nih....ermmm...so-so je...makan sesudu dua dah takleh pegi dah...huhu



bubur apekah ini?pun sama gak...tekak takleh layan.....kenot go bak kata omputih

8 comments:

  1. ooo... yg hijau tu kueh kak ina. butir nangka kata org kelate. hehe... ada yg suka ada yg tak. :D

    ReplyDelete
  2. Nik...


    haaa...bru teringat penjual tu ada ckp sumthing psl nangka...tp akak igtkan ada isi nangka kat dalam tu..huhu

    ReplyDelete
  3. rezeki tu kan kak.

    laksam, 1st time rasa masa hubby beli.
    ok lah juga boleh masuk.

    ReplyDelete
  4. Berkira2 nak buat bubur butir nangka

    ReplyDelete
  5. bubur butir nangka tu kak..lebih kurang bubur candil la kalo kt sini. alhamdulillah, murah rezeki akk

    ReplyDelete
  6. Lin,

    laksam tu okaylah kut...cuma maybe yg akak dapat tu masinnya terlebey sudah

    ReplyDelete
  7. kak Azie,

    owh...pandai ek membuatnya...

    ReplyDelete
  8. Aida,

    ooo...dua-dua pun akak x penah mkn sblum nih...sbb tu yg pelik sikit bila dapat aritu

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages