Thursday, August 2, 2012

Dah 2 tahun - Kalendar Islam

Firas Zahin lahir pada 13 Ramadan 2 tahun yang lalu...makanya, genaplah usianya 2 thaun pada hari ini menurut kalendar Islam...........Masih terbayang kenangan melahirkannya thru c-sect.....Satu pengalaman baru yang tak mungkin dapat dilupakan sampai ke akhir hayat.......bila dilihat semula parut c-sect, kecik je rupanya....tak sampai sejengkal pun.....dalam 2.5 inci je.....takleh bygkan cemana doc koyak selebarnya perut dan after 2 years, dah mengecut tinggal selebar tu jek....huhu


Si bongsu ni memang berbeza sikit dari kakak abangnya....lasak kemain dulu....but now dah makin besar ni dah makin kurang lasaknya......senang kalo dibawa berjalan2.....elok je duduk dalam stroller atau troli......takde le nak berlari2 ke sana sini.....in fact, klu kat shopping complex, dia rela mintak didukung dari biarkan dia bebas berlari....maybe takut kut....tapi kalo kat tempat lapang n luas, berlari tak hengat punya le...


Si bongsu ni pun rajin...air tumpah sket terus berlari gi amik mop....kuat merajuk dah sekarang.....klu merajuk, siap pegi jauh sket, silang tangan depan muka dan sembam muka kat tangan...huhu....nilah satu2nya anak boboi Ummi yang kuat merajuk.....dan pandai memujuk jugak...klu dia dah ter'sakitkan' Ummi dia nih....kelam-kabut datang cakap 'yiiii...yiii' = SORRY.....pastu datang le peluk cium sana sini nak pujuk....sambil tangan dia gosok2 tempat kat mana yang dia dah sakiti tuh....owh...cair sungguh hati


Teman sepermainan kak Yang dia yang dipanggil 'ayang'=kakyang....tapi kalo bab berebut mainan @ buku, dialah juara...kak Yang dia kompem mengalah n menangis


Apa2pun, dialah buah hati kecik kami sekeluarga.... WE LOVE YOU SO DEARLY.......







15 comments:

  1. Kak Ina...

    hehe maintain aje Firas. Dah 2 tahun berlalu :) Hehe... pandai betui memujuk ek.. Harap2 sampai ke besar ler sifat ni. Jadi la jejaka idaman malaya. :D

    ReplyDelete
  2. wah..sm lah..ida pon lahir ramadhan jgk..hehe...harapnyer sikap anak akk sampai ke besar..amin :)

    ReplyDelete
  3. wah maintain je dia.. selamat ulgtahun firas :)

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum Yong Ina,
    kena buat birthday 2 kali nih! Selamat ulangtahun Firash!

    ReplyDelete
  5. Nik,

    haha...harapnya smp ke besor le menten skill memujuk dia tuh....

    ReplyDelete
  6. Ieda,

    sama ek lahir bulan Ramadan?huhu....semoga jadi anak soleh

    ReplyDelete
  7. ROS,

    alhamdulillah...moga menjadi anak yg soleh

    ReplyDelete
  8. kak Lima,

    birthday bulan Ramadan ni xde sambut pape pun...dah namanya bulan pose kan....nnti birthday 23 Ogos klu sempat leh le sambut kt kampung dengan mood raya..meriah sket sbb ramai org

    ReplyDelete
  9. happy besday sayang :) jadi anak soleh ya..

    ReplyDelete
  10. happy birthday darling:) kejap jerk dah besar:):)

    ReplyDelete
  11. alhamdulilah da bertambah umur lagi setahun sayang comel ni.
    semoga sihat dan happy selalu buat firas.
    ;))

    ReplyDelete
  12. Mieja...budak2 cepat je besar....dan kita pun as maknya jugak semakin t*a...huhu

    ReplyDelete
  13. Lin,

    alhamdulillah.....Amin moga termakbul segala kata2 doa Lin buat Firas

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages