Thursday, May 15, 2008

Alysha again

Dah settle one big task kt ofis,lega rasanya..hopefully, xde la nak kene edit lagi esok..aminnnn..

Ringan sket rasa kepala...terpk nak update ttg perkembangan berat alysha...

Lahir : 3.1kg
1 mo : 4.2kg
2 mos : 4.85kg
3mos : 6.2kg
4 mos : x tau sbb xde check up
5 mos : 6.9kg
6 mos : 7.2 kg

sejak dia dah mula pandai melompat,meniarap,melasak...berat dia pon xde la nak naik byk2 mcm the first 3 mos dulu...

sejak hari ahad lepas, alysha dah mula masuk walker (walker abg adam dia 6 thn yg lepas, masih elok sgt, cuma tukar kain alas duduk dia aje)...tak sangka pulak, 1st time letak je kaki dia dah tolak walker tuh ke depan , ke kiri etc...teringat wktu mula2 letak syafiqah dulu, dia duk statik je kat dalam tuh sambil buat muka pelik...tp dulu mmg awal rasanya letakkan syafiqah dlm walker, dia baru umo 5 bulan kot...tp sbb bdn dia mmg debabbb, so, letak dlm tuh n support dgn bantal depan belakang...so, sejak alysha masuk walker nih, mudah la sikit keje bibik, xde la asek nak kendong dia jer ke hulu ke hilir...tp, mmg xde la dia nak duk dlm tu lama2 pon...duduk 15 minit pastu dah merengek2 sbb berpeluh..alysha nih nasib baik jugakla rambut x lebat mcm siblings dia dulu...sbbnya, dia KUAT sangat berpeluh...dgn rambut dia yg halus2 tuh pon meleleh2 peluh mengalir...siann anak ummi...panas kat sini kan...

2 comments:

  1. wah...ok la tu..alysha nampak ceria dan cergas...
    cian kan..asik berpeluh jea..mmg pun cuaca panas tul sekarang nie..cian kat budak2 jea kan..

    ReplyDelete
  2. yela lin..kita nih at least weekdays duk dlm aircond 9-10 jam, kekadang sampai nak beku pon ader...takle terasa sgt bahang kat luar tuh...

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages