Thursday, May 29, 2008

Alysha and her food


Bubur nasi+carrot


Yumm..yumm

Nak lagi


Sedap sungguh..sampai bolats mata

Dan lagi...

Sape lak panggil Princess tgh nak mamam nih


Sedap la ummi...esok buat lagi ye

Beginilah hasilnya selepas makan bubur...

Tak caya??? Lihatlah pipiku ini


Dah beberapa kali managed to cook food for dearie Alysha...setakat yang dah cuba : plain rice porridge, rice+potato, rice+carrot, rice+broccoli(tp sbb terleka, hangus buburku waaaaa)..mmg Alysha suka yg amat dgn homemade porridge ni..in no time, licin...I made her porridge plain taste without any salt (salt is not good for her young kidney)...however, lps 2 hari berturut2 dia makan bubur nasi+potato n bubur nasi+carrot, the next day dia sembelit teruk sangat sampai nangis2...siannya Alysha..then continue balik dgn nestle baby rice cereal+ebm, ok pulak poo poo dia..isk...

2 comments:

  1. mmg montels gebus...hehehe
    tingat ms buat makanan2 cenggini utk nafisa ritu....

    ummi...bestnye tgk stok limau bwh tuh...manja nyer dh kosong dh...ms meriah ritu semangat jerk nengoknyer...gambo stok ebm saya ada kat pg 4 dlm FP...xper..ummi masih byk ms lg....truskan ok

    ReplyDelete
  2. hehe manja..berkat susu ibu kan,,sama cam pica jugak

    itula pasal...bila tgk stok2 meriah cam limau n k mieja tu lah pembakar semangat nk bf baby alysha...takpe...next year mesti manja nyer stok berkali2 ganda utk adik pica lak kan :)

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages