Tuesday, August 12, 2008

Weekend activity & Shopping

Last weekend was sooo packed with unexpected activities. To summarize:
Saturday:
Attended wedding ceremony of Fazlan's sister(Fazlan=suami kpd Zurina, Zurina adalah anak kepada abang hubby yg sulung). Lps attend wedding tu, ada mcm some sort of family gathering pulak kat hotel tmpt ayah Zurina menginap(me n my family, Ila(hubby's niece) and family, kak Zah(hubby's sister) n hubby, adik Mi(hubby's younger brother) n family, kak Teh(hubby's sister) and mak Tok.After chitchatting for about 3 hours, we decided to go home and mak Tok(who has been forced to attend hubby's convocation in Skudai this weekend,will be following abg Mail to Kt Tinggi on Sunday) has decided to stay overnight at my house. During the journey back to Tronoh, we decided to join Ila in Seri Manjung for dinner(as she mentioned that she has deer's meat to be cooked that night) and sent text message to her asking her to cook nice food for us..haha. We had a nice dinner of Rendang Daging Rusa, Sambal Udang+Petai, Sup Sayur & Ikan Kembung Goreng.
.
.
Sampai rumah dalam pukul 11.30pm and heran tengok semua rumah and lampu jalan bergelap. SAH xde power supply nih...isk..dahla cuaca panas...hubby cepat2 call TNB and the power came back 1/2 hour later. Yg peliknya, dah 2-3 kali xde elektrik nih, tiap kali call, mesti lom ada yg report lagi..isk..pelik betul le yg lain2 tuh..diorg boleh ke tido dalam keadaan panas+nyamuk sume? Hubby pun pelik+disappointed...or maybe diorg tak tahu kot kalo takde elektrik kene cepat2 call TNB & lodge a report?Hemm..as far as I can remember, dari kecik lagi, tiap kali xde elektrik,mmg my dad akan cepat2 call TNB and that's what I've been practising till now...
.
.
Sunday:
Hantar mak Tok ke Medan Gopeng, ikut abg Mail & family ke Kota Tinggi. Lepas tu, hubby tanya nak gi mana pulak?hehe..pertanyaan yg sememangnya ditunggu-tunggu...cepat2 jawab dengan sopan-santunnya,'Jom gi Jusco!'..hubby tny lagi,'Nak beli apa kat sana?' ..me jawab,'Ala, kalau dah pegi tu,ada jela barang yg boleh dibeli.'..and off we went to Jusco Kinta City..and as expected, punyalah susah nak cari parking but really respect to my dear hubby, cool jer cari parking one level to another..
.
.
bila naik eskalator je terpampang MPH, hubby apalagi,mmg pantang nampak bookstore nih..so we split up, hubby into the bookstore,me terjah baby's dept dalam JJ..huh...meriahnya...ramai orang...diskaun sana sini...rambang mata yang amat..tapi me being fussy..jenuhla setiap rak tuh dibelek-belek...dapatla rembat 3-4 helai baju Alysha, 3 pasang stokin Alysha...sepasang kasut hubby(belated birthday gift)...and 2 pasang kasut Carlo Rino for me(lama benar tak pakai kasut CR nih...since keje sini asik beli kasut Bata je..tupun,byk yg beli & simpan sbb x sedap pakai..pasni boleh la letgo murah2..hehe)...
.
.
done with the shopping,sementara tunggu hubby gi washroom, terjah lak kedai W.O.C. sbb nampak ada sale jugak(pantang sungguh nampak SALE nih)..mmg best...rembat lagi 2 pasang baju Alysha and sehelai t-shirt each for Adam & Haiqal..xde beli any clothes utk Kakak sebab last week dah banyak beli baju&pant dia kat Parkson Kajang...fuhh...puashati dapat membeli-belah ni...release tense kononnya...

12 comments:

  1. erm..samalah masa kt kg dulu pun...klu x de electric cepat2 call tnb...

    naper weh org kat situ tu?

    ReplyDelete
  2. hihihi sama la kiter kak...

    kalo dapat sopping tu, perasaan aman yang sangat! rasa cam baru lepas buat foot therapy ekekekeke

    ReplyDelete
  3. ena

    wahhh..bebila boleh la g shopping sesama kan...buat foot and mind therapy..heheh

    ReplyDelete
  4. hai kak ina.

    nanti tgk blog kita sat..ada adiah utk akak tau

    ReplyDelete
  5. kak ina... saya nak bagi award jugak nih... nnt visit my blog kay... ;)

    ReplyDelete
  6. Nama anak sedara hubby akan sama lak dengan saya. hehe..

    ReplyDelete
  7. wahh mummy hnh pon ada hadiah gak nih...isk..murah hati sungguh la kwn2ku inieh :)

    ReplyDelete
  8. salam bibimie..our doter lebih kurang je umo kan..farhana dah boleh apa?alysha ni lambat sket progress dia

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages