Friday, December 16, 2011

Apa produk kecantikan yang korang pakai ye?

Ummi ni dari dulu memang failed nak ikut protokol bab pemakaian produk2 kecantikan nih
Patutnya, lepas cuci muka kene pakai toner & moisturizer
tapi, Ummi memang takde pakai toner & moisturizer tuh
lepas cuci muka...settle
tetambah sekarang asyik duk bersilat dengan 5 orang anak
without maid, while Ayah pulak bekerja di negeri lain
dapat cuci muka waktu mandi pun dah cukup nikmat huhu

untuk krim muka pulak, sebelum ni memang Ummi pakai Safi Rania Gold
memula pakai nampak macam ada perubahan sampai ada member tegur
tapi once habis 1 bekas/botol pertama dan beli pulak yang kedua
tapi makin hari Ummi perasan wajah Ummi makin kusam
towards bekas kedua tu dah nak habis

Ummi sempat buat survey sikit2 pasal produk muka nih
so semalam Ummi dah rembat ini

Bio-Essence Total Block Protective Lotion

kebetulan promoter (bukan promoter Bio-Essence) pun rekomen Ummi cuba produk ni since muka Ummi memang ada black spots macam jeragat (yang dah lama tumbuh disebabkan penggunaan kosmetik cikgu waktu buat persembahan dulu2....waktu sekolah rendah mmg. Ummi sangat aktif dengan tarian Cina, tarian Melayu, baca poem etc.)
harap2 berkesanla lotion ni untuk Ummi

since compact powder Maybelline yang ada sekarang ni ntah kenapa Ummi cam tak berapa suka.....dan memang ada terbaca tentang kebaikan BB nih.....maka Ummi rembat yang ini


Maybelline clear smooth BB silk shine free 2-way face cake

korang pakai produk apa ye?
care to share.....?

*picas - credit to Google

18 comments:

  1. kak, pakai spf. penting utk kulit kita yg 30an nie:) disamping makan kalogen jamu dll :)

    mlm2 sebelum tidor sapu jugak lotion spf bior kulit tk kering+tak kedut :)

    ececece byk plak nyampoknya saya nie...heheheheh

    ReplyDelete
  2. i dulu pakai olay total effect & 2 way cake silky girl

    now dah 2 tahun x pakai apa2.. hanya guna sabun susu kambing je.. kdg2 sabun biasa jer guna cuci muka & pakai bedak baby jer.. hahahhaa....

    ReplyDelete
  3. Amieylee

    ooo Shahirah ye?nanti bg review ye

    ReplyDelete
  4. Mieja,

    wahh...macam2 petua ye...nak cari le jamu yg sesuai...dah lama stop NR

    ReplyDelete
  5. Bib,

    I pun kekadang pakai bedak baby gak g opis...klu dh kelam kabut tu kan...huhu

    ReplyDelete
  6. hez ,
    jom join contest

    http://www.kakyong.com/2011/12/baby-cute-contest-by-baju-baby-atas-rak.html

    ReplyDelete
  7. Bib,

    insyaAllah bila ada kelapangan nanti :D

    ReplyDelete
  8. salam kak.. saya pun jenis tak beriya sangat dgn penjagaan wajah ni. nasib baik kulit jenis tak berapa sensitip. anyway, salam kenal dan jemput join kuiz GA :) http://hebatkan.blogspot.com/2011/12/kuiz-minggu-kedua-ga-1st-anniversary.html

    ReplyDelete
  9. ibuhebat,

    hehe ye ke?samalah kita..jenis x kisah sangat

    ReplyDelete
  10. nak ajak tuan belog join giveaway

    http://bamyuyu.blogspot.com/2011/12/ladies-photographer-giveaway.html

    hadiah menarik:)

    ReplyDelete
  11. kak ina, srg tu safi rania gold hehe

    ReplyDelete
  12. Salam Yong Ina,

    Akak tak paka satu mende pun, dah cantik daaa, Alhamdulillah!

    ReplyDelete
  13. yangyuyu...

    insyaAllah akak join later

    ReplyDelete
  14. kak Lima,

    mmg dah cantik semulajadi.....amalkan makan pemakanan berkhasiat,betul tak?

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages