Friday, December 9, 2011

Wedding of my sister

3 Dec lepas = wedding my sister

memula duk pening kepala cemana nak pegi sebab Ayah takde (kene kursus induksi & duk asrama kat pusat latihan Bangi for 2 weeks takleh kemana2 ...sbb Ayah dah mula keje baru)......Ummi dah pening memikir cemana nak balik ngan 5 kids nih without help from another adult......nak drive tu boleh.....tapi, Firas cemana......'lasakan' dia dalam kereta tu si Kakak boleh handle kejap je but for 2 1/2 hours I bet she can't....nanti karang Ummi yang takleh konsentret driving kalo Firas asek melalak or meragam...isk....worse comes to worst, naik tren ajelah...but still berdebar memikir nak bawak serombongan budak2 naik tren dengan beg bajunya and whatnot........


dah letih memikir, Ayah bagi cadangan suruh tanya my brother kat KL if dia boleh singgah sini amik kami......bila tanya dia, rupanya my youngest sis. pun tumpang kete dia....so, Ummi suggest to him soh datang sini and simpan kete dia kat umah Ummi and later continue the trip guna kete Ummi sebab boleh muat ramai orang.....done katanya! syukur alhamdulillah ditunjukkan jalan di saat2 kebuntuan melanda fikiran


Friday kol 6pm baru Pakcik(my brother) sampai bersama anaknya Eva....the wife tak ikut sbb. (mmg retak tengah menanti belah...sedih....).......Ayie(my youngest sis) pun ada bersama Alya anaknya......her husband keje so tak boleh ikut (but will arrive tomorrow together with her FIL & MIL and she'll go back with them).........


trip yang sangat menyenangkan.....it's good that once in a blue moon to be together with your siblings 'alone' without the other halves.......Pakcik memang loyar buruk orangnya(dari kecik cenggitu)....so tak kering gusi kami dalam keter tuh asek tergelak2 ngan sikap dia tuh.....Firas pulak tido berjalm2 dalam keter, fuhhh....lega Ummi


sampai ke masjid tempat akad nikah Ibu(the bride-my sis) jam 9pm......elok2 je majlis dah selesai, tengah berdoa dah.......aisey...terlepas nak lihat akad nikah goncang tangan tuh....isk...takpelah, janji dah selamat jadi isteri orang


this is her 2nd marriage....yang pertama dulu berantakan due to the hubby menjalin cinta pejabat....paling sedih is the fact that the woman is someone's wife....Allah! Na'uzubillahiminzaalik........si bongsu(Wani) baru je umo 2 tahun time tu....kesian kat Wani....tak sempat nak rasa kasih Ayah sebab since then ex-hubby memang jadi orang mabuk bercinta....tak lekat rumah.....and later menikah kat Siam after the woman asked divorce from her hubby.....and my sister digantung tak bertali until last year when he agreed to let her(my sis) go officially......dah puas menderita....dah puas meroyan menangis hilang punca.....anak2 pun hilang arah buat seketika.....alhamdulillah, berkat kesabaran dan ketabahan my sis......ada hikmahnya....she found a true love......semoga ikatan perkahwinan ini kekal bahagia selamanya


tetiba dia dapat a big instant family...her kids = 3 + his kids = 4 ...total 7 orang :D



the bride and groom
suap jangan tak suap pengantin lama of 40 years of marriage.....my mom & dad....still loving & romantic ever






usai akad nikah di masjid


the cousins



my brother with Eva....my sis with Wani




me with my sis....we're 2 years apart

wani kissing Ibu on the cheek

me with muka penat and Alysha yang merajuk & Adam making silly face



Wani hepi dapat 'Abah' baru

Kakak with Ibu and Wani

me & my sis again













16 comments:

  1. Selamat Pengantin Baru Wani. Moga beroleh kebahagiaan sejati.

    ReplyDelete
  2. tahniahhhhhh pengantin. berseri-seri ;)

    ReplyDelete
  3. kak Azie...

    eh silap tu kak...Wani tu anak bongsu dia heheh

    ReplyDelete
  4. eh kak, muka sama cam akak.. hihih, manis
    pilihan warna baju pengantin sangat lawa, remind me of hijau serindit/ hijau pucuk pisang :). naik seri!

    dan baju nikahnya pun warna lembut ungu

    ReplyDelete
  5. aida

    mestilah sama...kan 2 beradik...hihi

    ReplyDelete
  6. Selamat pengantin baru buat adik kak ina..lawa pengantin..hidung mancung..hikhik

    ReplyDelete
  7. tahniah dan selamat pengantin baru utk kakak Hez.. semoga kekal bahagia hingga ke syurga..

    memang payah kalo kes suami kemaruk bercinta dgn org lain.. ya Allah, minta dijauhkan lah..

    my fren pun sama kes mcm ur sis, bercerai sbb suami dok gila kemaruk kat bini org.. until now rasanya si x-hubby belum lagi dpt kahwin dgn bini org tu.. tp kesian lah anak2.. sbb my fren ni anak dia 6 ke 7 org..

    minta dijauhkan kita dr hal mcm ni.. kecut perut..

    ReplyDelete
  8. Ana.....

    hehe.....mekasih on behalf of her

    ReplyDelete
  9. Bib,

    my sis tuh=adik...i xde kakak...tapi sokmo org ingat dia kakak dari dulu kini dan selamanya...haha..even wktu kenduri aritu pun kekawan dia asek duk tanya I 'ni adik pengantin ye?'...hehe

    mmg bahaya cinta pejabat...tambah2 lagi kalo ngan bini orang...mintak dijauhkan

    ReplyDelete
  10. adik u ker,,... la awat u nampak lagi muda... auuww... ;)

    ReplyDelete
  11. Bib,

    haha awet muda,,,,kekekek gurau je

    ReplyDelete
  12. seriau dgr masalah rumahtangga, mintak dijauhkan lah. tapi suka tgk majlis kawin, hehehe

    ReplyDelete
  13. Assalamualaikum Yong Ina,

    Alhamdulillah semua berjalan lancar. Cantik mempelai. Semoga jodoh berpanjangan dan berkat. Hai, Yong pun cute lagi!

    ReplyDelete
  14. DeLancrettLurpak,

    mmg seriau kan...even sepejabat pun boleh berbunga cinta....mmg mintak dijauhkan dari perkara2 yg tak baik Amin

    ReplyDelete
  15. Kak Lima,

    syukur Alhamdulillah dah selamat semuanya...alahai akak, cute mendenya....tahun depan dah cecah 40 tahun daaa

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages