Thursday, December 15, 2011

Rindukan mereka berdua

Bila ada, fening kepala dengan ragam masing2

Bila tak ada, duk tercari-cari
Ternanti-nanti bila mereka akan pulang
aduhhh.....5 hari terasa bagaikan 5 bulan

Wahai Kakak
Wahai Abang
Ummi rindukan kalian sangat2
Tak sabar menanti Khamis tiba
menatap wajah kalian berdua

Mereka ke mana????
ke sini
.


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Ummi hantar dorang berdua pada hari Ahad lepas
Kelam kabut Ummi dibuatnya sebab Ayah takde
masih kene 'confine' dalam pusat latihan sampai hari Khamis nih
sian Ayah

mendaftar di dewan
si Firas lepas bebas berlari ke sana ke mari menjerit bagai
Ummi mampu memerhatikan aje
tak kuasa nak halang dia
lagipun, lantai berkarpet tebal
so kalau dia jatuh pun tak sakit
cuma Ummi terpaksa mula sekat aktiviti dia bila dia dah mula nampak & nak main soket elektrik
adussss

pendaftaran di dewan agak lama sebab hanya peserta yang boleh mendaftar sendiri
Haiqal bertuah sebab dapat request untuk tinggal sebilik dengan Afiq ygsebaya & sama sekolah dengannya-anak auntie yus(kwn Ummi & Ayah)
Kakak pasrah & tak kisah stay dengan sesape pun
lepas Q untuk daftar nama, kene pegi Q another lane untuk daftar hostel pulak
lebih sejam jugak proses berlangsung especially untuk Haiqal sebab peserta lelaki lebih ramai bilangannya
total peserta lebih kurang 400 pelajar all over Malaysia -according to urusetia waktu Ummi luangkan masa berbual2 dengan diorang
cubaan nak masukkan Adam as participant pun tak berjaya sebab quota dah exceeded
Adam baru umo 9 tahun & sepatutnya memang takleh join

lepas selesai daftar nama & hostel, terus zass ke hostel Kakak kat V4
syok Kakak sebab dapat hostel baru





kakak pose depan hostel dia
both of them (while Alysha dah laju ke depan)
bilik Kakak
cantikkkkk sangat...colorful.....siap tiles lagi lantainya......ada pantry cantik, ada fridge, ada washing & dryer vending machine......isk...memang senang sungguh hidup student2 kat sini...
Rupanya, Kakak dapat tinggal sebilik dengan anak colleague Ummi yang tgh. study leave PhD

selesai Kakak, balik ke rumah kejap sebab selimut tak disediakan rupanya
nasib baik le rumah dekat....lepas Zohor baru gerak keluar semula......Firas dah tertido keletihan, so pasrah je tinggalkan kat Adam sebab Adam pun dah taknak ikut

hostel V2...adoyai Abanf dapat hostel lama peninggalan USM dulu(now dah pindah ke Transkrian)

lengang jek

bilik Abang


memang classic sungguh hostel nih...dahtu, berdebu sampai lekat kat kaki....terpaksa mintak adik Facilitator carikan penyapu....dahle Abang nih kuat asthma dia


toiletries....teringat zaman2 duk hostel dulu

baju2 dah siap susn & gantung kat hanger....bawak 3 hanger je untuk Abang while Kakak bawak lebih.....even Abang insist dia tau nak mengemas sendiri barang2 dia, Ummi tetap tolong kemaskan untuk dia...untuk Kakak pun sama kat hostel dia tadi....siap gantung2 baju kat hanger......cepatnya diorang nih membesar...sob sob



since Abang takut ditinggalkan sorang2, Ummi terpaksa temankan dia sampailah si Afiq sampai
posing bergamabar hilangkan kebosanan
picas taken by junior photographer -ALYSHA




anak bujang Ummi menyanyi2 sendirian menunggu roomate dia tiba


8 comments:

  1. salam Ina..bestnya si Abg & kakak g khemah ibadah...tingat masa k.atie sekolah menengah dulu:D
    Klu k.atie tau dr awal pasai khemah ibadah kat seri iskandar ni,leh masukkan anak pompuan k.atie gak.pasai baju sekolah anak2,yg dah siap byk jual...sempat ina nk beli tuk anak2.

    ReplyDelete
  2. seronoknya kakak+abg pergi camp....:)

    ReplyDelete
  3. bagusnya ade kem mcm ni..

    luas betul hostel yg anak dara u dpt tuh. teringat plak dok uum dulu.. bilik sempit.. tp dlm sempit2 tu buleh lagi nak berimpit ramai2..

    ReplyDelete
  4. kak Atie,

    Khemah Ibadah ni tiap2 tahun...cuti sekolah ujung tahun...tahun depan leh le masukkan dia...Ina pun dah plan nak jadikan aktiviti cuti sek. wajib tiap tahun insyaAllah....bukan org Perak je...dari Sgor, Pahang n all over Msia yg datang

    ReplyDelete
  5. Mieja,

    mmg dorang sonok sangat smp takmo balik huhu

    ReplyDelete
  6. bib,

    tulah..I baru nak review pasal tu...bilik dorang mmg luassssssssssss

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages