Tuesday, July 17, 2012

Makan-makan di sana

 Dah harini berpuasa...topik pun pasal makan2 jugak...tapi bukan di Msia....semuanya berkisar makan2 dari dalam flight Saudi Airlines dan semasa berada di Mekah dan Madinah......jom layannnnnnnn

 Ini menu pertama dihidangkan selepas fruit juice....memang sedapppss beriyani ayamnya...siap ada cheesecake lagi as dessert....tapi sayang nasinya hanya makan 1/2 je sebab sejak seminggu b4 pegi mmg dah tak selera makan, eksaited dan neves memikir nak pegi berumrah...tapi salad yang dia bagi habis licin...sedap sbb sayur fresh

ini pulak menu dinner(served 1 hr b4 sampai Jeddah)....fried noodles but not mine, my SIL's......terrrr'lebey' masin sket tapi other than that, taste wise mmg sedap

 my dinner, mintak pasta....mmg yummehhhh sgtttt....berbeza dari pasta2 yg penah dimakan di sini.....sangat syiokkkk.....pastanya again tak habis tapi lauknya licinnn....dan nampak bekas paling kiri atas tuuu....choc mousse cake....nyamannnnn

 nasi mandi....bermandikan ayam goreng dan 2 ketul ayam bakar...sampai menjilattt jariiii (di Wadi Kudaik)


siat bacha....jangan tak siat
ini restoran di Safwah Tower di Mekah (berdepan dengan Masjidil Haram)
nampak macam daging kebab kan?
tapi di sini bukannya dipanggil kebab
instead, ianya shawarma yg lazatsssssssss

 suasana restoran yg menarik

 my shawarma...dah ngap baru ingat nak snap pic....terlalu lazatttt

 seee......tak senonoh betul

 BIBSI???

 enterprem jap....ini food court restaurant tu.....sesape yg pegi....memang rekemen sgt restaurant nih....PARADISE RESTAURANT

 di sana mmg fofuler dengan pelbagai jus buah yg sedap....sangat berbeza dgn jus buah di sini....mmg addicted sgt dengan jus buah kat sana....1 Riyal dah leh dapat sebotol jus buah  yg refreshing


 my SIL pun dah terikut addiction adik ipar dia nih...haha

 ini pulak Chicken Shisha Sandwich....pun sangat sedap...roti dia lembutttttt yg amat...dorang mmg pakar buat roti kan?



 another juice...dalam kotak

 jeruk2 yg dijual di BinDawood


 kami berbuka puasa di Mekah dgn deretan jus buah ni....memang menyegarkan......

2 comments:

  1. ros ckup suka mknan kat sana.. mmg berselera ari tuh masa pergi.. kebab pun simple ja tapi fuhh sedap.. :)

    ReplyDelete
  2. ROS,

    makanan Arab mmg sedap2...kene pulak dgn tekak kita...kebab dia x sama kebab Msia...mmg maveles kannnn

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages