Monday, July 23, 2012

Puasa+Alysha

Memang dah berniat di hati nak train Alysha berpuasa tahun ni takdela nak paksa dia puasa penuh sehari dapat 1/2 hari pun jadilah kalau nak diikutkan, umur dia baru 4 tahun 8 bulan belum pun cukup 5 tahun (lahir bulan Nov) tapi tetap nak dia belajar dan memahami erti Ramadhan

weekend baru nih, memang FAILED dah pagi semalam paling best buat projek 2 beradik kecik tuh dia siap amik bowl, curah cereal Cookie Crisp tu sorang sikit pastu curah pulak fresh milk dah....makan le diorang 2 beradik diam-diam

bila kuar bilik je....wahhhhh.... nak tergelak pun ada elok je duduk dua beradik tu makan berhadap lagik duduk atas lantai paling takleh tahan, Alysha siap alas dengan paper takut tumpah alololo....sweet la kakyang Alysha nih tapi, puasa tetap puasa le ye

Memandangkan harini hari bersekolah...senang sikit nak train sebab kurang dugaan kebetulan pulak dapat emmo dari pihak tadika yg diorang encourage bdk2 umo 5 & 6 tahun berpuasa di sekolah so, time tadika diorang kene puasa lepas waktu sekolah boleh berbuka memang tepat dengan hajat di hati amik dia dari sekolah tadi, teacher cakap dia puasa alhamdulillah masuk je kete terus cakap 'Ummi, Alysha laparrr sangattt' tanya dia berkali-kali kut2 dia boleh tahan berpuasa dia cakap tak tahan lapar dah okay la dear....Ummi dah bangga dengan Alysha tau singgah kedai beli air buah Upin Ipin dan chips hantar g nursery dan bgtau dia belum makan diorang akan bagi dia makan ....


Muka gembira dapat minum



air buah upin Ipin





memo dari sekolah


Published with Blogger-droid v2.0.6

11 comments:

  1. suffiya pun tak pass ... hihihi

    ReplyDelete
  2. Nieja...

    takpela...kita train diorang dulu...1/2 day pun jadila for a 5 year old girl kan?

    ReplyDelete
  3. salam singgah jalan jalan kat sini.. =)

    ReplyDelete
  4. comel je.. hehe.. teringat puasa mase kecik2 dlu

    ReplyDelete
  5. Wah kecik dh pndai nakpuasa..alhamdulillah.. Semoga alysha kuat lepas ni :) hihihi

    ReplyDelete
  6. Wah kecik dh pndai nakpuasa..alhamdulillah.. Semoga alysha kuat lepas ni :) hihihi

    ReplyDelete
  7. sue perbs...

    hehe ingat pose time dulu ye

    ReplyDelete
  8. alhamdulilah, pelan2 kan kak.

    Haziq pun saya belum train utk puasa lagi.
    Entahlah rasa macam tak cukup tangan dgn anak kecik2 3 org ni kak.

    ReplyDelete
  9. Lin,

    pelan2...dia pun lom paham apa2....cuma nak dia paham apa makna bulan puasa dan knp org lain di rumah tu puasa

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages