Wednesday, February 10, 2010

Cepat letih...

pic here


Pregnant kali ke 5 ini betul² mencabar diri Ummi...yelah kan, pregnant di usia bakal menghampiri 40 tahun...bukannya macam waktu preggy kan si Kakak, umo pun baru 25 tahun...memang cergas ke sana sini...

Kali ini, Ummi cepat sangat letih...cepat mengah bila berjalan laju..erk...Ummi memang tak boleh nak ubah stail berjalan Ummi..dah memang sejak azali berjalan laju jek...Ummi pregnantkan Alysha dulu waktu berumur 35 tahun...Ummi rasa cergas sangat...hampir tiap weekend, Ummi panjat naik turun bas S.I ke KL then KL ke S.I semula...dan balik weekend kat KL, Ummi macam lipas kudung nak settlekan kerja rumah kat sana pulak sbb all the 3 kids duk dengan Ayah...

Bila pikirkan balik, kenapa kali ni Ummi cepat letih berbanding dulu...Ummi dah tau kenapa:

  • dulu, Ummi hanya jaga diri Ummi je sensorang kat sini sebab anak² semua duk dengan Ayah kat KL...
  • sekarang, Ummi kena jaga diri sendiri dan 4 orang anak termasuk si kecik Alysha

  • dulu, balik keje Ummi takyah masak pun sebab takde selera nak makan sorang²..kalo lapar pun Ummi makan roti @ oat jek (sebab tu berat waktu preggie Alysha naik 7 kg jek)
  • sekarang, walaupun Ummi tak boleh makan memalam sebab akan muntah, Ummi masih terpaksa masak untuk anak² kesayangan Ummi dan juga..err..bibik

  • dulu, lepas balik dari opis, keje Ummi hanyalah rehat...dan rehat...dan rehat...sampai bosan asyik berehat jek
  • sekarang, Ummi balik keje awal dari biasa supaya Ummi dapat berehat sekejap sebelum memulakan acara memasak

  • dulu, Ummi boleh tido nyenyak malam² sebab takde si kecik ganggu bangun malam nakkan susu
  • sekarang, Ummi masih kena bangun malam sebab Alysha nakkan susu...itu belum kira masa² dia meragam menangis tengah² malam

  • and obviously, dulu baru berumur 35 tahun
  • dan sekarang, dah tua uols...dah nak masuk 38 tahun 6 Julai nnti(motif letak tarikh lahir: nak hadiah lerrrr)

4 comments:

  1. Yes...Hez, saya still ternampak² (bukan imgagine dah..) gaya berjalan laju awak tu...:>

    ReplyDelete
  2. saya pon cepat letih...sama simptom cam ngandungkan aniss dulu...hehehe tapi... -ve lor..

    ReplyDelete
  3. Helnie,

    hahaha..mmg trademark tuuu

    ReplyDelete
  4. mommy anis,

    insyaAllah..moga ada rezeki adik anis cecepat

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages