Friday, February 19, 2010

Nak Diet?

Ummi nak diet??? Dulu memang iye la asek nak diet jek tapi duk bambam gitu gak...tapi dah preggie nih..haippp!!! mana leh diet...sian baby karang....abih sape yg nak diet nih???? Ni haaaa....si abangcik Adam kat bawah nih....Dia memang put on weight sangat sampai perut dah berlapis² sejak cuti sekolah 2 bulan haritu...bila timbang berat pun dah dalam 29kg ...si Abang yang Std 4 pon baru 25kg...bila buka sekolah je, semua orang tegur dia gumuks....Ummi & Ayah pun risau gakla tengok cara dia makan...kalo tak bertambah nasi tu taksah le dia makan...Ummi cakap le kat dia, Adam kene diet sikit...siang makan xpe banyak mana pun...tapi malam makan sikit je tau...takleh makan banyak sebab lepas makan kita nak tido pulak...

Memula, dia tak amik port pun cakap Ummi...tapi lately ni...sejak 2 minggu ni...dia nak diet sampai tak nak bawak duit pegi sekolah...bila Ummi tanya, 'habis Adam nak makan apa kat sekolah?' ...dia jawab 'Adam xnak makan, Adam nak diet'.....aduhhh...dah macam tu la pulak...sampai takmo makan...these few days Ummi buatkan bekal untuk dia bawak g ke sekolah agama pepagi....semalam nasi lemak telur, harini sardine roll....pun Ummi dapat jawapan yang sama 'Adam xmo bawak bekal...Adam nak diet'.....adehhh...risau la pulak budak sorang nih...diet sampai takmo makan...tapi kan...hari Selasa baru ni...dia makan malam sikit je sebab nak diet as usual la...tetiba time dah baring nak tido dalam pukul 10 mlm gitu, mengamuk² lapar & nak makan nestum...adohai anak...layan jelaaaaaa

2 comments:

  1. as long anak akak habiskan tenaga by bermain dan belajar, rasanye tak ape kot, tapi better akak bagi bekal lah ok gak dari beli mknn kat kantin yang kita tak tau hujung pangkal bhn2 ramuannye :)

    ReplyDelete
  2. Catlina,

    aah kan...bawak bekal g sekolah agama pagi tu kekadang je, sekolah kebangsaan petang mmg x bwk bekal sbb dia dh lunch kat rumah

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages