Wednesday, February 17, 2010

Cuti yang panjang.....

Weekend baru ni kami spend masa kat Semenyih...puas sungguh hati, memang rasa taknak balik Perak dah...si Haiqal pulak bila diajak bersiap nak balik ke Perak hari Isnin petang tu, siap menangis meraung lagik...adusss...dah 10 tahun umonya tapi sensitif...Ummi tau dia sedey sebab tak puas lepaskan rindu bermain dengan kawan² sepermainan kat sana...Ayah pun tangkap syahdu jugak bila si Haiqal meraung tu...Ayah janji nanti cuti panjang balik ke sana lagi...
Apa yang kami buat di sana sepanjang cuti:
Sabtu - bawak Haiqal ke KPJ jumpa ENT specialist...sbb dia ada masalah tonsilitis & rhinitis tapi x penah jumpa pakar...Dr Syahrir (pakar ENT) cakap tonsil Haiqal mmg besar & perlu dibuang...dia masukkan kamera dalam hidung Haiqal & then bgtau mmg kene jaga rhinitis Haiqal, jangan sampai makin teruk...kalo tak jaga akan lead to sinusitis pulak...Ummi pulak buat antenatal checkup dengan Dr Rasliza (gynae)...1st time jumpa dia...she's okay...then scan tummy...alahai, dah nampak baby gerak² padahal baru 10 weeks...terharu pulak saat² tu...Ayah pun teruja nengok...
Petang, jalan² cuci mata ke shopping complex dekat² je...Ummi bila petang mmg tak tahan...asek rasa mual jek...tak best nak jalan jauh²
Ahad- pagi pukul 8am, kami bertolak ke Sungai Tekala...siap bawak udang, ikan, kambing & daging untuk dibakar...Ayah buat 2 tempat bakar...kejap je kami dah selesai bakar makanan² tu...bebudak lepas mandi je lapar, cari nasi...selain tu ada tomyam yang Ayah masak...memang kenyang...Ummi tak mandi pun sebab ramai sangat orang yang datang mandi & berkelah...tak best nak mandi bila ramai sangat orang...
Petang-operasi membersihkan rumah atas & bawah...kami anak-beranak & maid bertungkus-lumus cuci rumah...banyak sangat habuk...yela, few months sekali baru balik...Ayah pulak jarang ada kat rumah, weekend pulak balik Perak...
Isnin- pagi lepak² je tgk DVD...petang bertolak balik ke Perak sebab nak aksi Ayah rehat semalaman sebelum bertolak balik ke KL hari esoknya
***Lately ni takde sangat pic sbb camera Ummi dah nazak sangat dikerjakan dek Alysha...isk

4 comments:

  1. wow..bekelah ade bakar2!!!best nyeee

    ReplyDelete
  2. hez,
    i pun berkemas 2 bilik at belakang tu... huhuuu.. rasa cam bertan-tan habuk nyer...

    ReplyDelete
  3. ibu umairah,
    aah ada bakar2...sumer tuh idea my hubby la..dia yg beriya2 sangat

    ReplyDelete
  4. kakyong bib,

    tula kan...sesekali mengemas, terpikir lak, mana le datangnya byk2 habuk nih...huhu

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages