Thursday, February 4, 2010

Weekend lepas yang panjang

Nak bercerita pasal weekend lepas...Sabtu kan hari Thaipusam...opis Ummi ni mmg akan otomatik dapat cuti gantian hari Sabtu dibawa ke hari Jumaat...company Ayah keje pun sama...Ayah lagi best sebab Isnin 1 Februari tu cuti Hari Wilayah pulak...so Ayah dapat cuti 4 hari direct...

Jumaat tu as usual budak² ke sekolah macam biasa...tekak Ummi tetiba rasa nak makan nasi kerabu kat Restoran D'kerabu...Ayah layan je..bawak Alysha sekali....1st time Alysha makan nasi kerabu Ummi suapkan...laju je dia makan...pastu balik umah kejap dan terus ke Tesco pulak, memborong barang dapur...balik umah cepat² masak untuk Adam ke sekolah kebangsaan...

Sabtu, bekfes kat kedai mamak makan tosei pulak...lepas bekfes, Ayah hantar Ummi balik & bawak budak² main badminton kat opis Ummi...Ummi masak untuk lunch sementara tunggu yang lain² balik...dah siap lunch & rehat², Ayah ajak ke Manjung...Ummi memang nak ke sana sebab ada hal...Alysha kene tinggal dengan bibik sebab baru je masuk tido...lepas settle hal Ummi kat Manjung....tekak terasa² nak makan eskrem Mc Donald...maklumlah, McD yg paling dekat pun kat situ je yang ada...Ayah memang layan je tekak Ummi tapi sian kat Ayah...tengok je kami makan eskrem...Ayah dah xleh makan manis² sebab dah suspected diabetes...makan kene jaga...

Lepas ke McD, singgah Giant pulak..memborong lagik Ayah ni...lepas ke Giant, Ayah macam biasa le ke pasar malam...Ummi ikut kejap je sebab tak tahan bau masakan penjual duk goreng kopok lekor la, goreng kueteow la etc...asal bau je rasa nak muntah...kene tekup hidung dengan kain tudung sambil berjalan, biarle orang nak cakap apa...

Hari Ahad siang lepak kat umah je...Ayah masak bekfes....Ummi masak for lunch...Ayah masakkan dinner...Ummi dah lembek melepek atas katil...Ayah goreng ikan siakap pun Ummi dah larikkkk...tak tahan bau...nak muntah...Ayah menumis bahan untuk buat Siakap 3 Rasa pun sekali lagi menguji ketahanan Ummi...yang mana kecundang di toilet juga akhirnya...tapi bila dah lepas kuarkan isi perut, amik hati Ayah gakla jamah masakan Ayah...Siakap 3 Rasa, kacang panjang bercili, telur bungkus...

Sian Ayah...bila Ayah balik je, emmacam le tekak Ummi ni nak makan...sib baik nak makan bende yang sedia boleh dapat...kalo tak, parahhhh....

4 comments:

  1. Teruk juga alahan Hez ye...

    ReplyDelete
  2. Helnie,
    kali ni paling teruk compare dgn sebelum2 ni

    ReplyDelete
  3. kak has masa pregnant yang first dulu macam hez sekarang. Bau orang tgh menggoreng tak leh... bau perfume tak leh...bau sabun pun tak leh (cume sabun tertentu je!)... and macam2 bau lagi lar!!!
    anyway take care ye!!

    ReplyDelete
  4. tula kak has...

    ina pulak dulu takde pulak alahan 'bau-bauan' ni...sekarang pulak kene

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages