Monday, October 3, 2011

Laksa terbaekkk di Bt. Gajah

Sejak awal pindah ke sini in 2007, kami terjumpa port terbaek yang jual laksa utara......kat mana? kat warung kecil bawah pokok tepi stesen keretapi lama Bt Gajah (sekarang stesen tu dah tak digunakan lagi since stesen baru dibuka)........memang mantopsss laksa pakcik tuh.....kuah memang pekat dan rasa mavelessss.....Ayah memang 'hantu' laksa.....pantang nampak orang jual laksa kompem nak singgah rasa/beli......rata-rata dah try tapi banyak yang kurenggg....tapi kat warung pakcik ni memang masyukkkk


nampak tuh.....pekat kuahnya....telur rebus separuh....laksa sepinggan cuma RM3.00!!!
Alysha dah ikut jejak langkah Ayah minat laksa...sepinggan tuh dia sorang leh habiskan...tapiiiiii....segala bawang & sayur diketepikan soh Ayah makan...tinggal le sikit2 timun ke, sayur salad ke untuk dia makan



see...dah berfeluh2 muka makan laksa waktu tengahari..memang terangkat!!!

other companions : rojak buah sedap dan goreng pisang meletops...haha...Ummi tanya Ayah, camne dia buat kulit goreng pisang tuh rangup je krupkrapkrupkrap walaupun dah sejuk eh?




eh eh...seketul goreng pisang tuh nak lari ke mana tuuu...malu ek? hihi



buah2an yang sungguh segar




8 comments:

  1. erkk.. memang nampak sedap la. kalau berkesempatan menjelajah benua batu gajah, nanti saya nk torai.. nyummm..

    ReplyDelete
  2. Sylvia,

    tryla...pasti terangkatttt...

    ReplyDelete
  3. pergghhhh.. laksa tu siap ambil gambar yang dekat2 lagi.. nyum nyummi,.. sungguh menggiurkan.. ehehehe.. laksa sana mesti sedap2 bolaka kan....

    Salam berkunjung di sini. Salam ukhuwah salam silaturrahim.

    Dah follow sini yang ke- 421 ye..
    Follow lah kembali kalau sudi. Hehe

    Ikhlas
    ~Gen2Merah~

    ReplyDelete
  4. Gen2Merah

    salam...mekasih sudi singgah n follow....laksa2 kat sini ada yang okey, ada yg kureng menarik..kene selalu try kat mana2 yg ada jual laksa :D

    ReplyDelete
  5. la ye ke kak ina..selalu ke dtg situ?nnt bleh le kita jumpa makan laksa tu sesama..

    ros sekarang ni kan dah menetap di batu gajah..so bleh la jumpa kak ina nnt...:)

    mmg suka makan kat situ pun..sedapp!

    ReplyDelete
  6. Ross,

    eh eh...alahai...camne leh taktau nih...nak kata selalu sangat pegi situ,takdela jugak..once in a while kalo teringin nak makan laksa on weekend mmg tuju ke situ la

    takpe2...pasnih boleh kita jumpa2 kat situ ke,pizza hut ke...amacam?*wink*

    ReplyDelete
  7. boleh...nnt calling2 ler..

    kak dok mana yer?lupa la rasanya manjung or seri iskandar kan?

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages