Friday, January 6, 2012

#3 Cerita balik KL tahun lepas

Tahun lepas bunyinya macam dah lamaaaa sangat
padahal baru seminggu lepas jek heheh

Ni citer balik KL abihkan cuti ujung tahun arituh
Kami bertolak agak lewat
Kuar rumah jam 11pagi
terus lunch dekat restoran tak jauh dari rumah
then bila dah dekat Gopeng
Ayah ternampak banner Jom Makan Buah
kat TEMAN (Terminal Agribisnes Negara)
Ayah bagi signal ke kiri terus masuk ke TEMAN

Kalau ikutkan banner tu, bayar RM10 dan dapat makan buah2an tempatan
Ummi tanya anak2 sape yang nak join Ummi makan
Adam sorang je nak join
Since Firas tengah lena tido, Ummi pass Firas kat Kakak
sebab Kakak taknak turun
Ayah lak g toilet dulu

Ummi bayar RM10 dan nak bayar untuk Adam jugak
rupanya RM10 tu sorang je bayar dan boleh bawak sesape saje untuk habiskan hidangan buah2an
yang dah diletakkan atas setiap meja
Ummi pulun durian dulu tapi durian dia x masyuk...ulas kecik2 je n nipis isinya
Adam tak toleh kiri kanan terus makan manggis
atas setiap meja ada 2 polisterin isi durian, selonggok manggis(around 6 biji) dan selonggok rambutan (quite banyak)
Tak lama kemudian, Ayah, Alysha & Abang pulak datang join makan
Ummi dah kenyang sangat sebab baru je lepas lunch
kalo perut tengah kosong, kompem abih licin durian tu Ummi kejekan

before balik, dapat seplastik buah2an tempatan as buah tangan
Ummi tengok kat dalam plastik tu ada sebiji durian, manggis dan rambutan
Isk....camne nak bawak durian balik KL
karang sepanjang perjalanan duk mabuk hidu bau durain je
so, Ummi jumpa ngan adik organizer tu tanya if boleh tukar durian tu dengan buah lain
dia cakap 'rugi kak sebab durian D24 ni'
ummi cakap 'takpelah sebab akak nak balik KL...jauh ni....tak tahan bau durian nanti'
so dia tukarkan dengan tambah lagi buah manggis dan rambutan sampai penuh plastik
fuhhh

yang kat atas meja kami pun tak habis
durian ada 1 polisterin setengah lagi
Ayah suruh angkut balik jugak sebab dah bayar
adoyai....terpaksa jugak le hidu bau durian sepanjang perjalanan

gambar buah2 an takde sebab lupa nak bawak turun kamera
hanya ada gambar dalam kereta otw nak kuar dari TEMAN dah

nampak banner oren-kuning tu.....kat situ kafeterianya tapi Ummi tak masuk situ pun



Adam-model buah rambutan & manggis

Alysha membuas.......nampak besi safety gate yang nak dibawak balik Semenyih sebab taknak Firas main tangga kat sana


budak nyenyak tido

Kakak asekkk main PSP

.....sleep baby sleep.....


kat khemah2 biru tulah adanya Pesta Makan buah ni

boleh nampak orang tengah duduk makan buah2 tu


dah nak kuar TEMAN

hujan gerimis mengundang






2 comments:

  1. I tak pernah singgah TEMAN lagi... & xde sebab nak ajak en suami ke sana pun.. ronda2 dlm Ipoh pun jer yg mampu.. kalo jejauh, mogok plak kereta kami tu..

    ReplyDelete
  2. BIB,

    I pun all these while takde urusan pun nak ke sana...kebetulan je anmpak banner Jom Makan Buah tempatan...itu yang terus terjah

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages