Friday, January 27, 2012

Short get away - Ipoh




Ini bukan citer last CNY tapi week b4 that...hadoyai, punyalah bizi sampai tak sempat nak berblog
Nama aje get away but not for me, just for the kids
I have to do my data collection.........but with my family around...haha
2-in-1 kekdahnya

Company bagi Hotel Impiana
First time stay kat sini
Servis ada kureng sikit...hmmmm.....

sempat merayau bandar Ipoh kejap....berdua je ngan hubby
Firas tengah tido time tuh while Alysha takmo ikut sebab duk asyik layan citer kartun kat Astro


lepas late breakfast kat hotel
kids kene charge RM15 seorang

rugi je bawak Haiqal bekfes....dia memang bukan pemakan orangnya...cuit sana sikit, sini sikit, dah kenyang....isk...nak bawak si Adam yang memang kuat makan tu, dia lak taknak sebab nak terjun pool

Kakak yang ayu





our room


budak kecik yang suka explore masuk bilik air
tengok tuuuuuuuuuuuu


Haiqal kene kerah buat homework sebagai syarat boleh mandi pool

for lunch, just tapau Mc D aje sebab budak2 request nak Mc D
dinner pulak jenuh jugak kami mencari tempat makan yang sesuai sebab kami memang tak arif kawasan Ipoh ni......
finally, kami makan kat tepi Stadium Ipoh kat Restoran Sabar Menanti
kelakar je memula baca nama restoran tu
hubby order cam biasa -siakap 3 rasa, kailan ikan masin,kangkung goreng belacan,telur dadar,puyuh goreng kunyit, tomyam campur,nasi putih
Firas pulak dah mengamuk2 time makanan sampai sebab mengantuk dan panassss
kat Perak sekarang memang cuaca panasnya menjadi2
Adam selesai makan dulu dan volunteer nak jaga Firas, bawak dia jalan2
fuhhh....barulah dapat makan dengan aman tapi selera dah hilang dek keletihan

7 comments:

  1. Bercuti memang bermakna untuk anak2. Kita mana ada pernah cutinya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tuh kak Azie...lagi horror pas balik bercuti, nak kene laundry beberapa rounds...huhu

      Delete
  2. hotel impiana ni kat mana yer??

    hahahha.. I ni terperuk kat rumah jer.. apa perkembangan dlm town sendiri pun tak tau...

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. bib,

      sebelah bangunan Umno kalo tak silap....dekat ngan Hosp ArRidzuan tapak lama tu

      by the way, skrg nama Impiana....all these while known as Casuarina heheh

      Delete
  3. mizah yg baru anak 2 pun letih ooo bila pergi bercuti...inilah pulak kak ina yg anak 5...huhu

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages