Tuesday, January 31, 2012

After 23 years.....!!!!

selama kawen ni dah banyak kali ke Penang
tapi tak penah terdetik di hati nak ajak hubby ke sinun
ntah kenapa this time around
terus ringan mulut ajak hubby ke sinun
tetiba rindu datang menerjah
menusuk kalbuuuu...huhu....emo laks


dah mula perjalanan

dah mula naik bukit bakau penuh pokok durian di tebing2 curam
teringat dedolu, kalo time kuar bandar naik bas, mesti leh tgk durianjatuh berlonggok atas net yang dipasang dari pokok ke pokok merentasi jalan kat atas sana

dah sampai....syahdu terasa.......tapi semuanya dah berubah....dunia yang dulunya terasa besar sangat......sekarang terasa kecil jek rupanya

terlalu banyak memori indah di sini 1985-1989......yang mengajarku menjadi seorang manusia......guru2 yang berjasa semuanya dah takde.....either dah bersara or dah bertukar ke cawangan lain...cuma seorang yang masih kekal ie. Cikgu Ba'em.......ajar Geografi dulu...now dah jadi Ketua Jabatan

sometimes I wish I could turn back the clock........bring the wheels of time to a stop

8 comments:

  1. semestinya kak. sebagai seorang isteri, wlupun boleh kita buat sendiri. namun bila ada suami di sisi. mesti lebih bersemangat kan.

    part balik ke sekolah menengah semula. op...saya tidak mahu kak. hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. lin,

      haha...xmo balik sek men ek?hemmm....akak kalo part2 enjoying teenage life with frens tu mmg sonok...tapi memikirkan nak study balik Add Maths, Chem, Physics sumer tuh....mmg x nakkkkkkkkkkkkkkkkkkk

      Delete
  2. kembali mengimbas yer... byk kenangan kat maktab.. ntah bila nak jejak ke Terendak.. pernah ke sana pd tahun 1998..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bib,

      banyak sangat kenangan pahit manis kat maktab....waktu junior lagi mmg baik je...tapi bila dah senior, mula la kuar tanduk, ponteng prep, ponteng kuliah subuh nyorok bawah meja study,nyorok dlm stor bila LDP & warden datang buat spotcheck...huhu

      Delete
  3. salam Ina...OOO g penang gak yer?mengimbau sekolah lama :D
    K.atie pergi masa tahun baru aritu ngan anak2 & kluarga adik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak atie,

      ooo new year aritu....igtkan CNY baru nih...hihi....

      Delete
  4. salam kenal Ina...akak dulu keje kat jkr balik pulau...hampir 9 thn kat sana...time musim durian mmg happening kat sana tu...hehehehe..jomlah singgah blog akak..:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kak.....

      akak keje kat sana ye?tahun bila tu?kat sana mmg terkenal ngan durian balik pulau....sedapsssssssssss

      Delete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages