Friday, April 6, 2012

Jalan-jalan ke Teluk Intan

Hari Ahad lepas, hubby mewakilkan MIL untuk ke majlis perkahwinan saudara sebelah arwah FIL(yang dah 30++ tahun tak berjumpa) yang tinggal kat Chenderong Balai, Teluk intan....hubby pun ingat2 lupa akan diorang sebab dia tinggal kat Teluk Intan sampai umo dia 6 tahun je sebelum berpindah ke Jawi, Seberang Perai. Kami kuar dari rumah awal sikit sebab hubby nak ajak jalan2 area bandar Teluk Intan dulu....kami amik route ikut Kg. Gajah...eh...eh....dekat je rupanya bila ikut jalan tu...tak sampai sejam pun dah sampai


Ke Teluk Intan, semuanya eksaited nak tengok bende kat bawah ni je....maklumla, semuanya tak penah tengok secara live....rupanya rendah je...duk terbayang2 macam Pisa Tower pulak...cehhhh! yang the kids pulak duk komen2...'tak nampak pun condong....tak nampak pun senget!'...isk...bukannya senget banyak sangat....condong sket jek

inilah menara condong Teluk Intan


menung pulak hero sorang nih







nampak budak berbaju hijau tuh? kemain dia sonok berlari ke sana sini...berlari ya....bukannya berjalan! tak lama kemudian in less than 10 mins, dah jatuh ke jalan dek terlampau laju berlari....asalnya jatuh gitu je tapi balance ada sikit out, maka benjol jugak le dahi


nampak muka explorer kecik ini???(ini gambar sebelum kejadian, gambar selepas kejadian tak amik pun sebab dah masuk dalam keta since cuaca panas terik sangat)



alkisah Menara Condong



Nampak dari luar macam 8 tingkat, padahal sebenarnya ada 3 tingkat aje....hebat!!!



us....si kecik tak reti nak duk diam...duk ligat nak main tangga



them


Hubby, Adam & Alysha tiada dalam gambar sebab dah menyinggah ke kedai Maduras dulu


*bila datang ke Tlk Intan nih, teringat pulak kakak blogger kak atie aka azatiesayang*


kene seberang titi kayu nih nak ke tempat kenduri....parking keta kat masjid



suasana kenduri....makan jangan tak makan....cuaca sangat panas time nih dan Firas tak henti2 mengamuk dek kepanasan




kami tak makan kat bawah khemah tapi sebaliknya makan kat kedai makan ni(yg kebetulan ditutup hari Ahad) sebab sejuk sket & ada kipas






6 comments:

  1. saya pun org teluk intan gak kak :)

    ReplyDelete
  2. Salam Yong Ina,

    Ater ngape tak sebut menu orang kawin tu? Ada gulei tempoyok dgn rendang tok dak? Akak lapor nih kat Istanbul!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Lima,

      Deme walaupun dah berpuluh tahun duk Tlk Intan, tapi sebab asal dari utara, makanya, gulai tempoyak takde....tapi sambal letak tempoyak tetap ada...menu lain cam biasa la: kari daging, ayam goreng rempah,rendang tok dgn sayur apetah,...dah lupa

      Delete
  3. Sampai sekarang saya tak pernah sampai kat menara condong ni..hehe..bila lah dapat pergi....


    * Jom singgah blog saya...http://mamachrysalis.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam mama chrysalis,

      duk perak gak ke?
      mekasih sudia ziarah

      Delete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages