Wednesday, April 4, 2012

Jejalan hari Sabtu

Hari Sabtu lepas, pepagi pegi hantar Haiqal ke sekolah....starting last week, dia akan ada kelas tambahan tiap2 hari Sabtu sampailah nak UPSR bulan Sep nanti....waduh...bagus betul la cikgu2 SKSI nih....penuh usaha murni tanpa meminta sebarang bayaran....FREE tauuuu!...Malam2 pun ada kelas tuisyen elit pulak kat sekolah dari hari Ahad-Rabu, tapi yang ini berbayar la...wahaila Abang(Haiqal)....cikgu dah bertungkus lumus tu.....awak kenalah put extra effort jugak...takleh nak asyik main bola petang2 lagi dah...

Petang Sabtu tu, hubby tanya tak nak ke mana2 ke?terus bagitau nak g Aeon baru buka kat Station 18 tu sebab Sabtu tu hari terakhir utk tukar dari membercard Jusco ke Aeon card free....dah bersiap2 semuanya, kami pun bertolak le ke sana.....sebelum tu menyinggah ke gerai laksa dekat stesen keretapi lama Batu Gajah dulu.....diorang makan laksa....Ummi kenyang lagi, so mintak goreng pisang jek....tapi frust gak tengok makanan bila dah sampai....laksanya makin ciput...dah dikurangkan kuantitinya....goreng pisang pulak hadoyai...kecik2 amat pisang tu....kalo kat KL takpela...kawasan urban....tapi ini bukannya kawasan bandar besar pun....dulu besar2 pisang yang diguna...sekarang dah shrink half the size...hemm....harga jugak yang berdesing...isk2...tak baikla komen bebanyak....lain kali, jarang2 le kalo nak makan kat situ dah



budak kecik Firas tuh memula Ummi riba cam biasa le...tapi lelama dia dah rimas sebab tak boleh nak melasak....hubby suruh lepaskan dia kat bawah...tapi Ummi takut sebab dekat dengan jalan besar....so, once Haiqal dah selesai makan laksa dia, Firas ikut Haiqal main2 kat tepi pokok kat situ...kemain suka la budak kecik tu dapat lepas bebas.....seronok sungguh


dah habis makan, terus ke Aeon St. 18....adoyai, jalan jem sungguh...tak pernah2 jalan kat depan Tesco tu jem camtu.....parking lot kat dalam dah habis dan ditutup...maka, terpaksa la parking nun jauh seberang Tesco...menapak le ke Aeon...sib baik le teringat nak masukkan stroller dalam keta....kalo tak, hazab le nak berdukung sambil berjalan jauh gitu


bila masuk ke Aeon, masyaAllah, ramainya manusiaaaaa......sesakkkk....rimassss sangatttt....dan memang as it claimed the largest Aeon in Malaysia, memang besarrrrrrrr sangat....kami sempat ronda 1 wing aje...ada lagi 2 ke 3 wing yang belum sempat dijengah....


waktu ronda2 tuh, tetiba nampak satu kedai yang selalu nampak kat blog2 orang lain waktu blogwalking.....DAISO!!! wah, Daiso pun ada kat sini.....disebabkan kesesekan kat dalam tu, sempat le rembat beg kecik kaler pink satu dan terus chow keluar


dah settle tukar membercard, masuk kejap ke bahagian Sundries kat bawah sekali, bought few things dan terus balik



kat tepi gerai laksa Bt Gajah... tengok apa ntah...ada sarang burung kut kat atas pokok tu


apa pulak yang menarik minat dia kat rumput2 tu



kat entrance Aeon Station 18......baru kat entrance dah ramaiiii dan sesakkkkkkk dengan manusia



behaved pulak budak nih duduk dalam stroller...sampai tertido dengan sendirinya kat dalam tu....LEGA Ummi *sigh*




nampak monkey tu?sebenarnya, belon2 yang disusun menjadi bentuk monkey....kretip sungguh!






Abang dan adik



Kakak





2 comments:

  1. raminye umat kat situ huhu..
    klu saya dah pening dah tu sebab ramai org ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. mimie

      mmg ramaiiii sangat....sesak nafas dibuatnya

      Delete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages