Wednesday, November 19, 2008

I've been thinking...

Pagi tadi lepas Alysha bangun menyusu pukul 5 am...I just could not get back to sleep...entahla..fikiran ni tetiba menerawang je berfikir about our life here...sekarang dah nak masuk penghujung tahun...lepas tu, new year will come...maknanya dah dekat 2 tahun jugakla kami hidup begini..Ummi di sini bersama anak-anak...dan...Ayah di sana...sampai bila kami harus hidup sebegini...takkan Ummi akan menghabiskan usia Ummi begini sahaja sampai ke akhir hayat Ummi?takkan anak-anak Ummi hanya akan bertemu Ayah hanya pada hujung minggu?itupun kalau Ayah tak perlu outstation ke mana-mana...tambahan pulak, Ayah dah daftar untuk sambung PhD kat U Ayah haritu...bermakna there will be lesser weekends to be spent together :(...
.
.
apalah erti hidup dalam dunia ni jika dilimpahi dengan wang ringgit tapitak dapat kongsi kebahagiaan bersama...

13 comments:

  1. kak ina,
    saya baru plan nak tanya akak, "camna perasaan nya life 'berjauhan' dgn hubby?"... yerlaa, jumpa weekend ajer kan?
    mmm, so, ade ape2 consequences ker dr "thinking" akak tue?

    ReplyDelete
  2. arnie...
    perasaan?macam2 perasaan ada...tapi yg pasti perasaan tu semua yg meruntun jiwa raga lah...consequences nya...tak tau lagi..skrg tgh blur..rasa mcm nak quit je 24 hrs :(

    ReplyDelete
  3. sian kak ina dan anak2..paham mcmmaner raser tu..hoper segale impian kak ina tercapai.mge bahagie selalu

    ReplyDelete
  4. kak, moga akak terus kuat. Tak pe kak, pk panjang2. Nobody is rushing you on this,doa byk2 mintak petunjuk. insyaAllah lama2 akan nampak jalan kan? Ada benda bile kita berserah.. Allah bagi pedoman. Soalnyer hidup kat mana pon mmg perlu ongkos kan? Anak akak pon dh 4. Akak keje bukan semata kejar tu semua, akak kan mmg suka mengajar.. Akak survey2 la, kot2 dpt keje yang sama somewhere else. Kan? Kalau dh mengajar mmg camni kak..haha..rasa x mo keje lain dah.. ;)

    ReplyDelete
  5. aja,
    itulah aja..nak masuk bidang lain mmg dah rasa malasss sangat dah..kalo tak ngajar pon,keje sendiri jela yg ada dlm kepala..tapi modalnya x cukup...akak pasrah pada takdir...

    ReplyDelete
  6. kak... jangan pasrah lagik kak..
    kena pikir abis²an..

    saya rasa lam kondisi ni, memang wajarnya akak la pindah semenyih,kan?? so jalan terbaik, kak carik keje area sini laks.. jangan putus asa..

    pasal berenti keje pon 1 option. tapi memang kena istikharah abis² la. tak sumer wanita 'mampu' jadi HW. kadang sebab da biasa bekerja, kita takleh jadi HW.. tatau la. suma orang berbeza..

    pikir kak.. jangan sedey²...

    ReplyDelete
  7. ena...

    memang pon..akak dah cuba 2-3 tempat..tapi lom ada rezeki..dah g itvw pon...:(

    mmg akak x mampu jadik fulltime HW..sbb akak penah 2 thn tak bekerja dulu..mmg seksa jiwa raga...

    weekend ni hubby balik,nnti akak nak diskas habis-habisan

    ReplyDelete
  8. salam drp saya yg jugak seorang wiken wife.. huhuhu.. ekceli dh nk masuk 3 thn dh..

    tp nk buat lagu mana lagi kan.. sib baik ade anak-anak.. dpt jugak menghibur hati dikala sunyi.. ahaks!

    ReplyDelete
  9. mamaDhea...

    ye ke?we're in the same shoes..apa solution mamaDhea...what r ur future planning?

    ReplyDelete
  10. kak...saya rasa saya seorang yg berdikari..masa memula kawen...6 bulan PJJ...

    memula ok..lelama terasa gak laa..dah kawen tp sorang sana sorang sini...sedey ooo

    saya pon selalu ckp...biarlaa gaji sket asal hati kita bahagia..kalau hb pindah KL mmg gaji dia susut sket takder beberapa elaun...

    alhamdulillah...tak lama pastu....hb naik pangkat n ditukarkan ke KL...rezeki kak...

    so skrg...akak pklaa bebaik...semayang hajat...akak kan lecturer..IPTS pulak tu...ce akak join USIM ke..INTI ke..

    cubalaaa kak...sampai bila kak??

    saya bukan hasut kak ina ya...saya paham keadaan kak ina..akak mmg supermom...tp at the end..suami tak de on ur side...

    sedeyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

    ReplyDelete
  11. nuds...


    uwaaa..nak nangis baca msg anis ni..mmg sedeyyy..tapi yg buat akak tersenyum simpul..cam tau2 je..akak br apply usim & inti mlm td..kihkihkih...kuat jugak sense kita ye...akak berpegang pada kata-kata 'rezeki ada di mana-mana..kalau Allah nak kasi akak rezeki balik KL,sekarang jugak akak mesti dah balik kan?

    memang DIA masih nak menduga akak...seteguh mana kesabaran & keimanan akak..insyaAllah..moga-moga berkat dengan doa kawan-kawan sekalian..dapatla akak balik semula hidup sebumbung dgn hasben

    ReplyDelete
  12. owh, baru nak cadangkan usim... baguslah akak dah apply... nnt biler2 boleh kiter jumpa, lepak minum kopi sama2... heheh... rumah saya sebelah tue jerr... erm, in the long-term, teringin nak keje kat usim gak... tiap2 hari biler nmpk signboard usim, cam dipanggil2 plak... ekeke... hmm..

    anyway, selain 2 tue, ader nilai international college dgn KUIS tau... haa, dekat2 diorang nie... yg penting, senang berulang dr semenyih kan...
    all d best utk kak ina! amiin~

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages