Monday, November 10, 2008

HAPPY BIRTHDAY TO MY LIL' ONE-ALYSHA IMAN


the yummilicous blueberry cheesecake..sedappp..cam x puas makan..oops!






the birthday girl - ALYSHA IMAN








08/11/2008 - Genaplah setahun umur Alysha..begitu cepat masa berlalu...still rasa dia masih baby...rupanya dah setahun melahirkannya...imbas semula setahun yang lepas...semuanya masih jelas di ingatan...08/11/2007 10.29malam..tarikh keramat Alysha menjenguk dunia..dengan berat 3.1kg panjang 50cm...di AzZahra Medical Centre Bangi...alhamdulillah..walaupun Ummi melahirkan Alysha pada usia Ummi 35 tahun...Ummi rasa lebih kuat, lebih bertenaga berbanding melahirkan Kakak pada usia Ummi 25 tahun iaitu 10 tahun yg lalu...mungkin juga persediaan mental Ummi lebih teguh buat kali ini...syukur ke hadrat Allah, kelahiran Alysha dipermudahkan tanpa sebarang masalah...malah Ummi rasakan amat mudah berbanding sebelum ini...

.

.

Bersempena hari lahirnya yang pertama, Ummi mengadakan mini birthday party semalam(atas cadangan Ayah jugak, sebab dah celebrate in advance last 2 weeks di Semenyih actually)...tak ramai pun yang dipanggil, cuma kawan2 Kakak, Kak long(anak buah Ayah di Manjung) & Auntie Yus+Uncle Kerul...Ayah demand nak nasi minyak..humm..Ummi tak penah masak nasi minyak..nak cari resepi pun dah tak sempat..main agak2 ajela...alhamdulillah...jadi ke tak jadi ke tapi rasa sedappp(bukan sendiri puji ye...tapi org lain yg puji..kekeke)...selain Nasi Minyak, ada Ayam Masak Merah, Ayam Goreng Rempah, Acar Timun, Salad, Puding Coklat & Blueberry Cheese Cake(yummy sangat!)...for the kids...disediakan goodie pack untuk diorang...




Birthday girl masih bertatih



Ragam Alysha yang taknak diriba Kakak


Nasi minyak






Side dish




Yay...I'm one year old now...

15 comments:

  1. alysha nye besday sama ngn mama wani lah,,, hepi belated bezday sayang,, semua jadi anak yang berguna nanti yer..::)

    ReplyDelete
  2. epi besde comel......dgr ckp mama/ibu ye.......

    ReplyDelete
  3. Happy birthsday Alysha!!(tak lama lagi turn Sufia lak)...mm sedapnya nasi minyak tapi sayang Alysha takleh makanla ummi..nanti tahun depan masak lagi..=D

    ReplyDelete
  4. nasazfrog,
    yeke?hepi belated besday utk mama wani comey jugak ye

    ReplyDelete
  5. umi sufira,
    thanks ye..aah alysha lom boleh mkn ns minyak...suapkan puding je kat dia

    ReplyDelete
  6. happy belated birthday alesya..

    ReplyDelete
  7. alhamdulilah da setahun da alysha..happy belated birthday sayang..
    :)

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages