Tuesday, November 11, 2008

Piknik di Teluk Batik

last Friday, bagi hint kat Ayah yg Auntie Yus ajakjoin gi piknik kat Teluk Batik on Saturday...Ayah memang la look forward je event macam ni..terus Ayah call Uncle Kerul tanya more details psl piknik tu...so kompem la nak kuar rumah kol 7am Saturday (08/11/08)..Auntie Yus dah bgtau,Mak dia nak masak nasi lemak..."emm..nak masak apa ye bang?Yus dah nak bawak nasi lemak"..."goreng bihun jela kan"...apala..sendiri tanya, sendiri jawab...kuar malam tu pegi beli bahan-bahan utk masak bihun goreng..balik siap2 tumiscili+bawang..then pesan kat maid suruh dia goreng siap-siap nugget sepeket pagi-pagi...
.
.
then,bangun awal-awal the next day goreng la bihun 3 peket!!!letih nak menggoreng banyak2 camtu..tapi sbb dah bersemangat,settle bihun kugoreng tak sampai 10 min...then kejut budak2 sorang-sorang suruh mandi terus...Alysha tanpa dikejut bangun serah diri sendiri..hihi..biasalah dia kan..kami bertolak pukul 7.40am despite of the original plan pukul 7am kononnya...
.
.
sampai Teluk Batik dalam pukul 8.15am..hidang makanan sume, pasang khemah, bentang tikar..panggil semua suruh makan..fuhh..memang perut semua tengah lapar...
.
.
lepas makan je, budak2 semua dah tak sabar nak mandi..Ayah jela turun laut dengan Uncle Kerol & Adik Auntie Yus (Pak Andak)..Ummi relax2 nikmati udara segar tepi laut sambil sembang2 ngan Auntie Yus & Nenek Afiq...
.
.
waktu sampai kat sana Ummi htr sms kat Kak Long Ila bgtau kita semua ada kat T.Batik...tup-tup tengok2 Kak Long & family pon sampai..yela, T.Batik ngan Manjung sepelaung je...bukan jauh pon

  1. the food

    Amin nak tambah bihun ye


    apsal masam je muka tuh cayang?



    the kids(mine & Yus's)




    kak Long Ila's family





    Ayah dok tawaf sambil dukung Alysha



    the view



    the view that I like



    kids having fun in the water



    look at the wave



    wahhh, sampai terbaring Alya kat pasir tu



    Adam nak lari ke mana tu?


    Kakak & Alya



    See...takde orang lain lagi yg dah sampai sini




    Mak Ayah Auntie Yus wif baby Azim(at the back Uncle Kerul & far back Kak Siti)



    putting up the tent(siap bawak buai untuk Alysha tido)



    Ummi lom kasi budak kecik nih main air laut lagi



    Haiqal sorang je?Mana yg lain?

8 comments:

  1. Kak ina, tang 'setikar' foods tuh..nampak macam sedap je...hehehe

    ReplyDelete
  2. wah...masih redup dan byk pokok2 dekat ngan pantai di situ yea kak..pastu pergi ramai2 pulak...mmg seronokkkkk nyer..

    saya mmg suka pantai+laut nie. dulu masa pregnant, dapat lah pg pantai dan tido semalam kat hotel kat situ. mmg puas hati sungguh.

    ReplyDelete
  3. huiihhh sonotnyer piknik..lamer da tak berpiknik gitu..ini memberi idea utk program diujung minggu ni...sian alisya tak dapat mandi laut lagi..hehehe..damiea umo 6 bulan makcik da rendam die dalam sungai..heheh

    ReplyDelete
  4. lin,
    mmg kat pantai tu byk pokok2..sampai leh gantung buai alysha lagi..mmg mendamaikan sungguh

    ReplyDelete
  5. nina,
    baguskan idea piknik nih..dapat release tension dlm kepala sket

    ReplyDelete
  6. hihihi.. sya penah pegi teluk batik tuh masa baru pas kawen dlu.. lepas majlis kt umah mentua, esoknyer SIL ajak jenjln ke teluk batik.. mmg cantik view dia kan..

    ReplyDelete
  7. mamadhea,

    owh penah pegi sana ye?best kan..view kt situ mmg mendamaikan..dahla byk pokok...redup je

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages