Friday, November 21, 2008

Hanginnya!!!!

Eeee...gerammmnyaaaa...tak tau nak cakap camne....camni ceritanya...
.
.
Last 2 days, Ummi went out for lunch with Auntie Yus..parking kereta dah cantik dalam kotak parking lot tu depan saloon spa ape tah dekat Restoran Family..tempat ni jalan dia memang lebar..parking pon melambak...dah habis makan nak pegi kat kereta tetiba ada makcik saloon tu tanya 'ni kereta dik ke?'..

Ummi : 'iye'
makcik : 'tadi ada org hentak kereta adik ni'
Ummi :'hah???!!!'
makcik :'budak tu baru je pegi,dia ada tingalkan nota kat wiper kereta tu'
Ummi terus pegi kat kereta check kat mana yang kena langgar tu
sambil tu berjalan amik nota kat wiper
dia kasi no henfon suruh call balik
Ummi check takdela teruk mana
yg pasti nak kene ganti ape bende tuh kat tayar
yg macam telinga gajah
utk elak kotoran lekat kat tayar
kalo basikal dipanggil mudguard,kereta ntahla
then scratch teruk gak kat tepi kereta
sib baik tak kene cat kereta

dah call budak yg langgar tu
dia suruh hantar workshop
dapat bil nanti dia bayar

so, semalam pegi workshop
tanya mekanik tu anggaran kos repair
semua sekali less than RM100
just now sms kat budak tu
anggaran kos repair
tetiba dia balas marah-marah
tanya nape mahal sangat
uikssss
dahle dia langgar kereta kita
pastu suruh kita repair
then marah lak

Ummi sms dia ajak gi workshop tu sendiri petang ni
kalau ingat Ummi ni nak tipoo
maaflah
that's just not me
biar dia tanya sendiri mekanik tu
tapi dia tak balas
Ummi call berkali-kali
dia tak angkat
chessss....
apa punya orang nihhhhhhhhhhhhhhhhh

14 comments:

  1. Kak Ina, tu kes nak larilah tuh...biasalah berlakon buat marah2 gitu..

    ReplyDelete
  2. eeeiii, jahatnya...
    fikir "angin" dier jerr, yg kite pon hanginn gak dier langgar keter kiter tue, dier tak fikir lak... ceh!

    ReplyDelete
  3. eeee sakit hati kalo bab kene langgar larik..msti budak tu berlakon ajer tu..konon2 letak no phone kat wiper sbb nak cover ader org tengok die langgar so wat baikla kononnyer..huuuh takleh pecayer tu..

    ReplyDelete
  4. eee kalau kita pun marah... org mcm pun ade ker?

    ReplyDelete
  5. Umi Sufira,
    tulah...kita dah berlembut dah ngan dia kan...kalo ikutkan,akak yg patut menyinga

    ReplyDelete
  6. arnie...

    tula pasal..akak cool jek sejak dia langgar tu..call dia pon ckp baik2..tapi skrg mmg membara hati dah

    ReplyDelete
  7. Nina...

    tahla kan..tak dpt jmp in person..cuma ckp tru fon je...jap gi nk try call lagi dan lagi

    ReplyDelete
  8. adha..

    memang patutnya..kita yg jd mangsa ni yg patut marah..bukan dia

    ReplyDelete
  9. eiii..sungguh jahat orang ittew..kompem dia tammo bayo lah tu...adoiiii..dah laa langgar kete org slambe jek wat x tau g2 yer

    ReplyDelete
  10. itulah selalunya orang bila dah salah .tapi orang camtu selalau nya sebenarnya mekanisme bela diri dia kuat.tuh sampai call dia pun,dia buet dek je.
    lawalah blog u.opss out of topic

    ReplyDelete
  11. sayangibu..

    tulah memula camtuh..tapi lps tu,sy dah malas nak layan..ckp suka hati jela..Allah Maha Mengetahui..baru dia berlembut..dah bank in dah duitnya malam tadi..syukur(tapi sy lom sempat check)

    ReplyDelete
  12. masyitah...

    salam singgah & thanks for leaving a comment..tula kan..tapi pastu sib baik dia sedar...lawa ye?mekasih :)

    ReplyDelete
  13. iskk iskkk kuang ajo laa kak itu budak...

    sabo jek laaa...saya penah kena...

    ReplyDelete
  14. nuds...

    tulah..tapi alhamdulillah dah settle...at last

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages