Monday, November 17, 2008

Hujung minggu yg membosankan

Such a boring weekend...sebabnya...Ayah x dapat balik weekend baru nih...tunggu technician datang umah (Semenyih) sbb ada problem wiring...
.
.
pepagi tu ajak bebudak gi Tesco Station 18..saje jalan2 ilangkan kebosanan duk rumah...sampai sana pukul 9am..masuk kat dalam tuh tengok2 ada banner 'Ujibakat Raja Lawak 3' la pulak...hemm..x kisahla..terus masuk tesco & beli brg2 dapur..then Kakak tuntut hadiah dia pulak sbb dpt no 3 utk keseluruhan drjh 4 kat sekolah agama dia..okeylah...beli la apa yg dia nak..dah bayar semua, perut semua dah berkeroncong..semua nak makan pizza kat Pizza Hut..
.
.
then tgk2 rupanya Pizza Hut tu betul2 sebelah stage utk audition Raja Lawak..so sorong troli & cari tmpt duduk yg dekat pintu tu lah sbb bawak troli kan...sekali datang sorang pregnant lady staff dan dari jauh lagi bercakap dengan nada yg kuat dan muka ala-ala menyampah 'troli tak boleh masuk...letak luar'...Ummi pun jawab balik...'camne nak letak kat luar..penuh dgn kerusi(utk audience Raja Lawak)'...then ppuan tu geleng-geleng kepala lagi dgn muka yg sangat annoying sambil cakap dari jauh 'takde..tak boleh..tak boleh'...Ummi terus sorong troli sambil ajak budak2 BLAH dari situ..mmg sakit hati...tak boleh ke cakap elok2, datang dekat2 dari menjerit je dari jauh..dahle sorang customer pon xde lagi waktu tu...hampehhhhh sungguhhhh...taknak dah pegi makan kat situ..baik pegi Pizza Hut kat Bt Gajah..walau servis dia selowww tapi x menyakitkan hati...
.
.
end up, kami masuk KFC...sungguh la mesra layanan adik kat kaunter tuh...sape tah nama dia 'Devi ke' apa ke..tapi amat ramah..siap leh sembang ngan dia pasal audition Raja Lawak tu...Ummi makan KFC Twister, Haiqal & Adam biasalah Fried Chicken, Kakak Zinger Burger & tapau burger jugak untuk Kak Siti..then ternampak pulak KFC Hot Rod tuh..pegi beli tambah 4 Hot Rods..hemm..sungguh berbeza dari yg diiklankan..so conclusionnya, mmg x brp best sangat la Hot Rod nih...baik makan ayam goreng dia lagi sedap...

2 comments:

  1. tu lah pasal...klu servis hampasss..x yah jea makan kat situ..

    kfc lagi behhh...ayam besar2..

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages