Thursday, October 15, 2009

Adik nak gi skool

Biasanya tiap pagi bila Ummi nak kuar pegi keje...dah jadi kemestian nak kene bawak anak dara kecik Ummi tuh naik kete seround dulu, baru dia puas hati senyum² sambil buat flying kiss kat Ummi...kalo tak dibawak, menangis meraung dia sambil cakap 'nak ikutttttt'......

kalo weekend kat umah pulak, kalo dia rasa bosan tetiba dia cari kasut dia...pastu dia g amik tudung Ummi sambil cakap 'nahhh Ummi'....kalo Ummi wat tatau je....dia cakap lagi 'nahhhh'...then dia akan cakap 'jommmm....nak ikutttt'...maksudnya, 'jom jalan² naik kete'...hikhik

pepagi, biasanya Ummi akan hantar Abang & Abangcik ke seko
lah agama yang hanya sepelaung dari umah....dekat yang amat...tapi, ada pulak sekali tu si Alysha rajin mandi pepagi ngan Abang kat luar umah...dah siap bagai, bibik kasi beg comey kat dia pulak...then dia pon cakap 'Ummi...jom'...Ummi tanya dia 'Adik nak pegi skool ye?'...dia sengih² je menunjukkan tak paham apa Ummi cakap...kuikuikui


dah siap berbaju berskirt berbeg..nak gi skool kekunun





alih-alih...skool kat umah jela dik ooi...nanti lagi 2 thaun baru masuk skool ye cayang

4 comments:

  1. lin

    akak perasan gegirl nih rajin dia lain sket kalo compared to abang² dia yg berdua tuh...hikhik

    ReplyDelete
  2. wah siap berbag lg tu..homeschool aje dulu la yek anak..

    ReplyDelete
  3. mama miya

    tulah...skrg homeskool dulu..thn depan rasa cam nak htr playskool...tgkla dulu

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages