Thursday, October 22, 2009

Baru nak hapdet weekend activity

Lamanya Ummi tak hapdet blog...sibuk pulak la towards the end of semester nih...budak² pulak lepas sorang-sorang la tak sihat...meh nak citer sikit our long holiday last week...

Thursday -

malam balik KL naik express train Ipoh-KL Sentral

Friday -

pagi² dah kuar bekfes ngan Ayah, Kakak & Alysha...the 2 boys tu still tido keletihan wktu Ummi kuar tu...g bekfes kat Rest. Nasi Kukus Sect. 4 Tambahan Bangi...huhu..punyala jauh g bekfes...on the way balik tu, singgah Tesco Saujana Impian pulak...pun jauh gak...balik umah, Ummi masak untuk lunch while Ayah & the boys gi solat Jumaat...petang tu, lepas Alysha bangun tido je, kami bertolak ke Tmn Sri Melor Bangi...pegi umah K Fauziah..our former bbsitter yang sangat baik hati dan berdedikasi...mmg payahhhh sgt nak cari bbsitter yg baik macam dia...both husband & wife sayang budak²...dulu si Syafiqah diorang le yang jaga dari umo 2 tahun- umo 4 tahun...Ummi dah anggap K Fauziah tu macam sedara dah....patutla tergerak hati nak visit diorang,rupanya both of them nak pegi tunaikan fardu haji end of this month kuts....alhamdulillah....

Saturday-

pepagi Ummi buat nasi goreng...Ayah lak ajak g piknik & mandi air terjun kat Sg Tekala..memula Ummi xnak ikut...tapi pastu mcm kesian pulak la kat Ayah nak handle diorg sorang²...so, ikutla sekali...best sangat..orang tak ramai maybe sbb cuti Deepavali kut...Ummi tak mandi pon...duk kat pondok rehat tu je...2 jam spend masa kat situ, terus balik umah...

tengahari siap² ke Open Hse umah member porem cari thread BF,si arisy...walla...sesat barat la pulak..hihi...sib baik tak jauh sesatnya, sampai gakla kat umah dia...tgk² si Limo dah ada...tak lama pastuh, muncul pulak si Ayin, Aja & Cloud9...waaaa...bestttt....dapat geder²...1st time bersua muka dgn si Arisy, Aja, Limo & Cloud..hehe..nick memasing kemain lagik....menu kat umah Arisy lak..fuhhh...penuh meja...nasi lemak spesel hasil air tgn Arisy...then ada nasi beriani/tomato, ayam msk merah, daging msk hitam, kek lapis, puding, buah etc...





perhimpunan mommies porem cari thread BF


ntah nape la si Alysha sonok benor kaco si Rayyan anak aja..isk..encem sgt si Rayyan tu ye dik...

dari umah Arisy, pegi ke kenduri akikah member opis lama Ummi kat taman sebelah Arisy lak..taman universiti...umah si nik...kebetulan langkah kanan...Ummi berhajat nk jmp dia sbb dah dekat sgt umahnya...rupa²nya dia buat kenduri...hehe...2 in 1 la jawabnya...tapi sebab kekenyangan makan kat umah Arisy...Ummi cuma makan buah & rasa bingka kemboja tu je...tak larat nak masuk ebbanyak dalam perut dah...lepas tu, singgah Warta Bangi & Mydin Kajang lak...baru balik umah..huhu...jalan sakan

Sunday-

pepagi kuar bekfes kt pekan Somonyih jek ngan Ayah, Adam & Alysha...sodappp Ummi mkn lontong+ sekeping sotong kembang masak sambal, Adam mkn roti canai, Ayah makan ns lemak...Alysha kongsi lontong Ummi..then, tapau makanan bwk balik utk yg lelain kat umah

kol 12 gerak kuar umah nak bertolak balik ke Perak..masalah pulak...isk...Ummi ada jemputan kenduri akikah kat Puchong umah si Ena@erleyna...Ayah lak ada jemputan open house umah kawan Ayah kat Saujana Impian...different directions..jauh² lak tu...Ummi mengalah..pegi la umah kawan Ayah...makan mee udang & nasi dagang...then, terus le balik ke Perak....

6 comments:

  1. huuuu patut la tuan umah puchong tu kecit ati....

    ReplyDelete
  2. ena

    nak wat camne..huwaaa..ari sabtu tuh dah berjalan ke 2 buah umah member belah akak...so sunday tuh kene le g jalan umah member dia lak...sowiiii le bebanyak

    ReplyDelete
  3. salam hez...
    wah sampai b.b.bangi dah dekat dah ngan umah kak has tuh!

    ReplyDelete
  4. Kak Has,

    akak duk bangi ke?kat sek. brp??

    ReplyDelete
  5. yup hez... akak duduk sek.3 b.b.bangi

    ReplyDelete
  6. sek 3???ala...tauuuu sangat la area tu

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages