Monday, April 12, 2010

Bio-Oil


Ummi baru je beli Bio-Oil nih...walau belum ada stretch marks baru yg timbul for this
pregnancy, tapi Ummi nak apply awal2...
sebab Ummi banyak stretch marks lama
especially waktu pegnenkan Kakak dulu
maklumlah...tgh muda remaja
takde sape nak bgtau itu tak boleh,ini tak boleh
makan x hengat donia
naik berat smp 15 kg
bila perut terasa gatal
sedap jek tangan leka menggaru
sedappp jek...huhu
Later on, bila dah beranak dua
baru orang cakap
takleh garu perut waktu preggie
klu tak, stretch mark akan banyak
adehhh...terlewat lah sudah
Waktu preggie si Alysha
Ummi cuba few products yg doc sajes
tapi tak mau ilang gak
Kali ni...Ummi dah terpengaruh
dengan iklan Bio Oil kat TV & mags.
weekend baru ni Ummi beli botol kecik dulu
kat Guardian
60ml=RM30++
kalo OK, nnti Ummi rembat yg botol besar pulak 120ml
Anyone has experience using this Bio-Oil????
Meh kasi review sket...
or ada apa2 petua lain utk hilangkan/kurangkan stretch marks nih?

6 comments:

  1. saya pon ada stretchmarks.. tapi tak penah pakai apa2 pon..

    huhuhuuuuu pemalas la sungguh daku nihh...

    ReplyDelete
  2. ena...

    stretchmark mu x byk sgt kuts...akak pny banyakkk...kalo time preggie x nmpk sgt sbb perut meregang..tapi pas bersalin...isk...buruknya daku tgk

    ReplyDelete
  3. kak, saya mmg byk s/mark tuh.. sama cam akak gak, tak tau kalo garu lg worst.. so bila pakai bio-oil tu lepas pantang mmg berkesan.. especially kalo ada kesan2 itam.. mmg hilang.. utk selulit pon baguih..

    ReplyDelete
  4. hez.. i guna nih..
    byk la dah hilang.. kena rajin jer.. ketara juga lah perubahan selpas guna bio oil ni...

    ReplyDelete
  5. ira,

    mmg sedappp menggaru..tp time tu tatau yg garu leh watkan stretch mark worsen kan...huhu

    ReplyDelete
  6. bib,

    elok ye?I mmg dah beli botol ke 2 dah...harap2 ilang le stretch mark dolu2 nih

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages