Friday, March 23, 2012

Seminggu di KL-Part 2

Bermula dari hari Khamis-Sabtu lepas, kami stay kat sini pula.....the Zon All Suites

Residences dekat dengan KLCC.....bukannya stay untuk suka2 tapi atas dasar kerja.....dapatlah anak2 menumpang ala2 coti bersama....dan hubby paling best sebab pegi keje jalan kaki je dah sampai huhu....

Dapat 1-bedroom executive suite with a living room ... sangat besar dan selesa....memang recommended buat sesape yang nak bercoti ke KL sebab sangat convenient....bilik besar dan kalo nak g KLcc leh jalan kaki jek

meh tengok apa yang si Kakak snap dalam bilik kami...

shower....maveles



tea or coffee??


bilik air yg. buatkan kami somi isteri verangan2 kalau le dapat buat kat umah sendiri.....luas giler bilik air dier....nampak tu toilet, then ada bath tub dengan blind kat sebelah....kalo beransss, sambil berendam tuh bukak le blind tuh kekunun nak nikmati panorama di luar(at the same time, orang luar leh nikmati panorama anda tgh berendam erkkk).....dan di sebelah kiri nih le terletaknya shower tadi

bila buka pintu bilik hotel, akan jumpa ruang tamu ni dulu...yang 2-seater tu adalah sofabed ...dan ada TV flat screen sebijik....nun di sana adalah bilik tidur yang dipisahkan dengan sliding door, juga ada lagi satu TV sebijik....so senanglah anak2 ngan mak anak takde nak berebut channel TV hihik


ini pulak pic dari Google
Terracotta Restaurant dalam The Zon....kami bekfes je kat situ dah dapat 2 free bfes kan...just add RM18 each for a kid...which later I found it to be so expensive as there were not much selection of food...tastewise memang sedap....cuma choices very2 limited....compared to other hotels that we went recently macam Impiana Ipoh(paling banyak choice makanan dan sedap) dan Vistana Penang(nasi lemak bungkus dia mmg superb)

dan on Saturday morning tu, bila pegi nak makan je dah full house...penuh ngan manusia....dan makanan banyak yang habis tapi tak di refill....staff pun kelam-kabut tak cukup tangan...patutnya, diaorang dah leh get ready by looking at the number of guest yang stay kat hotel tu the day before...hemm
the pool....yang disukai anak2...while Ummi tengok jela dari atas since xleh mandi kan...

Alysha yang pepagi buta dah kuar ikut Ayah g beli bekfes kat restoran kat bawah


yayyyyy....ini dunia ana yang punyaaaaa


ini budak yang tak reti duduk diam

diambil dari tingkap bilik

KL oh KL....dah jam 6.04 petang pun...masih ramai yang gigih bekerja belum pulang ke rumah

The Zon ni memang best EXCEPT for one thing....pintu masuk bilik air dia mmg takde kunci...jenis tolak je camtu macam pintu nak masuk ke bank...haru sungguh....dahle si kecik Firas tu suka mengekor mana Ummi pegi....hadoi...

8 comments:

  1. firas nak tengok ibu dia buat pelaburan banyak ke sikit kat bank tu ... :p

    ReplyDelete
  2. wah..bestnya kerja sambil bercuti bawak anak2 kan..
    kak ina,saya salah tulis kita tau dpt bonus brp..hehehe..tp dgr gosip dpt brp tau la..tp tak confirm la..sbb gossip kan..hehehe...tp ramai yg next month masyuknya...:)

    ReplyDelete
  3. jija,

    aah kebetulan coti sekolah kan?hehe
    ooo...igtkan dah tau brp...ada gosip eh?kat tmpt akak ni xde gosip langsung...meh la soksek sket...neves gak nih....hihi

    ReplyDelete
  4. Salam perkenalan. Mesti anak2 seronokkan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam Mak Wardah,

      thanks sudi ziarah...aah...anak2 le yg paling seronok :D

      Delete
  5. sonok betol tgk tab mandi tu... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hana,

      mmg best pun....rasa cam di alam sndiri bila berendam dalam tuh huhu

      Delete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages