Friday, September 28, 2012

Jalan- jalan, makan-makan



Citer nih weekend yang lepas...dah dekat seminggu dah pun huhu
baru sempat nak stori-mori
Last weekend Mr Hubby x balik
so, membosanlah kat rumah jawabnya
sian pulak kat budak2
tambah2 pada Abang Haiqal yang baru habis exam UPSR tu

so dah buat deal dengan diorang
kalo umah kemas, kasut sekolah dah settle dicuci
Ummi bawak g Stat. 18 makan Pizza hut
haha taktik menjadi
berdesup 3-3 orang yang besar tuh buat keje

Dalam jam 10 lebih tu bertolak dari rumah
masuk ke Tesco dulu shopping barang dapur
jam 11.30am baru masuk ke Pizza Hut
order Sensai Delight sorang  satu set
while Firas & Alysha dapat Kids Free Meal
belikan spageti carbonara untuk Alysha & spageti bolognese untuk Firas

Tapi Firas makan sket je spageti tu
dia habiskan chicken soup Ummi dia jek huhu
senang hati bila tengok semua makan sampai licin
takde lebihan makanan yang perlu di tapau-tapau macam selalu
well done...lain kali boleh datang lagi kalo macam nih :D




sementara tunggu Ummi membayar, Kakak kasi adik2 kecik dia naik mainan nih



Adik jenguk ape tuh? Kids free meal comes with soya bean drink...elokla tuh untuk budak2...x elok minum air bergas

slurpppp


powww soup Ummi

10 comments:

  1. Salam ina, wah naik kete meriam ehh..dua adek beradek yg comel2nih...Auntie rasa nak join ajer...take care

    ReplyDelete
  2. Mak Wardah,

    hehe nak join naik sekali eh?boleh2....meh naik

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum ina..
    wahh best sket, kalau anak dah settle exam kan.. kita tinggal sorang lagi ni.. PMR another 10 days.. lepas tu baru leh relaks.. jalan2 ke... skrg kena kejar yg sulong soh baca buku.. yg tengah dah settle.. upsr dah abis.. relaks lah..

    ReplyDelete
  4. Jassnani,

    W'salam....aah lega bila dah settle exam besar....owh PMR x smp lagi 2 minggu tuh....gud luck utk dia ye :D

    ReplyDelete
  5. salam..bestnya dpt jalan2,mmg blh mnjadi taktik tu kan..budak2 suka sgt ada ganjaran,hehe..

    ReplyDelete
  6. ibunaznoy...

    haha....yela kan...dah kuar jalan2, bila balik umah,umah pun dah siap kemas...takdela tambah penat sangat

    ReplyDelete
  7. Seronoknya outing dengan anak-anak. Puas hati belanja kan ina kalau makan semuanya licin. Pandainya 'adik' makan sup..

    ReplyDelete
  8. kak ummiross,

    aah sesekali seronok jalan2 dgn diorang....macam2 pe'el...yg kecik cara kecik, yg besar cara besar....alhamdulillah yg besar2 tu dh boleh diharap,,,,aah si adik mmg suka makan sup hihi

    ReplyDelete
  9. Salam Ina..klu k.atie g umah adik kat Ipoh mmg wajib g AEON/TESCo kat station 18 tu...dah dekat sgt ngan umah adik k.atie.
    Klu masuk pizza..kitaorg family k.atie xsuker soupnya..nape erkh?hehehe

    ReplyDelete
  10. kak Atie,

    aha..Ina pun selalu ke situ utk monthly grocery shopping...selesa....

    owh x suka ek sup pizza hut?Ina suka mushroom soup dia, tp klu chicken soup tu kureng sket la...anak2 Ina mmg suka apa2 sup jenis creamy camtuh

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages