Friday, September 21, 2012

OUR VACATION NEXT YEAR...IT'S CONFIRMED...

Tak sia-sia mengadap AirAsia pny website nak dapatkan coti2 Msia tahun depan nih...but frankly speaking, service AirAsia skrg much much better compared to those days waktu berebutkan free seatings 5-7 years back....asek je hang website dia.....kali nih memang smooth jek.....hemmm barulah ada mood nak membooking....dah Mr Hubby pulak sudi nak sponsor tiket pegi balik tu kan...hehe....dah lamaaa sangat tak bercoti sekeluarga jauh2 camnih...alhamdulillah...berjaya jugak tercapai hasrat di hati...asalnya hubby soh tengokkan tiket ke KK tapi kejap jek dah habis yang harga murah tu.....so, back to our favorite destination ie. Langkawi le.....total rege tiket pegi balik untuk 7 orang = RM782.00....lebih kurang RM112 seorang return ticket....okaylah tu....klu nak diabndingkan harga tiket bas dari KL-->Kuala Perlis dan tiket feri je dah berapa ringgit sorang kan?Dah tu, travelling time dari KL-->Lgkawi dalam 1 jam je rasnaya(even hubby tak berapa nak puas hati sebab kat promo tertulis all in fare RM26 je one way tapi rupanya ada macam2 lagi add in fare spt. standard seating fare, processing fare, insurance, checked in baggage )kene la menabung dari sekarang nak sopping puas2 tahun depan...erkkk.....by that time pun insyaAllah dah pindah masuk ke rumah baru jugak...huhu...barai la poket jawabnya...

11 comments:

  1. alhamdulilah kak. impian berjalan tercapai gitu.
    tumpang happy sekali.

    moga di murahkan rezeki lagi untuk akak.
    ;))

    ReplyDelete
  2. Lin,

    alhamdulillah...Firas & Alysha x penah merasa naik flight...bygkan dah lama rupanya kami x bercuti jauh2 gini...huhu

    alhamdulillah.....moga Allah makbulkan doa Lin dan murahkan rezeki Lin sekeluarga jugak :D (wendu kt Lin, ntah bila boleh berjumpa lagi kan?dah 5 thn x jumpa)

    ReplyDelete
  3. Tahniah kak. Bestnya nak bercuti.

    ReplyDelete
  4. kak..kalau tak yah pilih pun tkpe kan insurance bagai tu..kita org kalau beli tiket tak nah tick yg tu..pastu check in tu pun tak payah..wat web check in je.print nnt masa nak fly just kat kaunter tpt chek in tu je..yg tu foc

    ReplyDelete
  5. fiza...


    harap2 takde apa halangan nnti...cuma baru tingat yg sulung tu nak PMR thn depan..huhu...takpe coti2 dulu,pastu baru buat exam bebetul hihi

    ReplyDelete
  6. shima,

    aah insurance tu mmg option tp hubby cakap amik yg tu sbb penting...mmg akak x amik counter check in sbb berbayar...seating walaupun standard seating tapi RM6 per head per trip...so kalo 7 orang dah brp RM...processing fee je pun dah 100++

    ReplyDelete
  7. Imaan...

    haha tiap kali ke Lgkawi kompem itu yg dituju dulu(selain pinggan mgkuk) hihi

    ReplyDelete
  8. waa best tu, kira ok sangat tu ina dapat harga tu. Ummi pun dah lama tak ke Langkawi, teringin nak beli pinggan mangkuk je, hehe...

    ReplyDelete
  9. ummiross,

    Alhamdulillah.....tapi Ina penah dapat rege lagi murah g Jakarta in 2005 dulu...mmg bebetul takde added cost

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages