Tuesday, September 18, 2012

Raya gathering

Last Friday night ada Annual Raya Gath. kat syarikat tempat bekerja......memula rasa macam malas nak pegi memikirkan 'keligatan' Firas tanpa hubby nak tolong tengokkan (hubby sampai dah kol 11 lebih dari KL)...tapi sian pulak kat anak2 yang lain yang dah beriya2 nak pegi.....so, dah janji dengan diorang hanya akan stay selama mana Firas boleh duduk diam2 jek....huhu

sampai jam 8.30pm, banyak lagi meja kosong.....dapat satu meja kosong dan reserve kan tempat untuk Yus (mak Afiq:kawan Haiqal) dan elok je duduk kat kusi, Datuk VC pun mula berucap merasmikan majlis...alhamdulillah, takdela nak tunggu lama2.....lepas 5 minit dah boleh mula makan sambil didendangkan dengan nyanyian live dari staf2 yang sporting....hehe

terus menuju ke gerai satay since itu yang paling dekat, then ke gerai soto dan cucur udang....eh sedap sangat cucur udang nih.....dalam lembut, luar rangup....habis sepiring tambah lagi sepiring....memang masyukkkk......amik jugak lemang dan rendang....I mmg suka makan lemang dan ketupat palas....lemang ok la sedap tapi rendang ayam tu tak rasa macam rendang....tasted a bit funny...ntah x reti nak describe...tak habis pun seketul rendang ayam tuh...makan lemang aje

Alysha layan sate while Kakak layan cucur udang and soto sikit.....Haiqal n Adam duk pulun kambing golekkk.....diorang berdua je makan 4 piring kambing embekkkk haha....memang minat makan kambing sama macam ayah diorang le....

then, Firas dah mula tak reti duduk diam....suka hati dia je jalan laju sorang2 tanpa perasaan takut di tengah crowd ramai-ramai orang tuh...isk...jenuh mengejar dia ke sana sini....semputtt pfffttt.......elok je tangkap dia kat seberang sana hall tu.....terus le amik kueteow goreng sepiring penuh since dia berlari ke situ.......balik smeula ke meja kami dan dia pulak beriya nak makan kueteow (walhal soto dan sate sebelum nih dikunyah dan diluakkan balik je)......tapi sepiring penuh kueteow tuh boleh pulak dihabiskan dia.....sempat rasa sesudu kueteow tuh, memang sedapppsss sangat....dan Firas memang minat kueteow/bihun/mee goreng nih.....sonok tengok dia makan

dah selesai makan kueteow, selow la sikit dia dari melasak.....jam 10.30pm kami pun berangkat balik sebab nampak Firas mula tak senang duduk dek mengantuk walaupun event belum selesai...

*esok paginya, seawal jam 5am perut dah memulas2 sakit sampailah jam 10am...ulang alik ke toilet lebih 5 kali dan sakit memulas tu sampai mengeluarkan airmata dibuatnya....hanya me & Haiqal yang kena but Haiqal tak seteruk mine.....suspected reason : RENDANG AYAM sebab yg lelain tak jamah rendang tu dan Adam ada bgtau mak kawan dia(yang sama2 berada di gathering tu ada cakap dengan dia yang rendang ayam tu basi)....patutla rasa rendang ayam tu pelik tp takdela bau basi pun......akibat secoet rendang ayam tuh, penangan sakit perut memulas hampir 5 jam......hadoiiii......my fren si Yus and another fren's hubby pun sama kene food poisoning jugak


deretan air pelbagai perisa yang sedap2
Alya(adik Afiq) anak ke-4 Yus

eskrem

nampak banner nih pun masih rasa trauma..

roasted lamb yang dah licinnnnnnn

Jus Ori Abg Gaban....memang mantapssss

pelbagai bubur Perak


cucur udang yang sangat sedapsss....terasa2 kesedapan sampai skrg

nampak....asal dia letak je dalam bekas tuh terus disambar orang



the crowd
stage tak jauh dari meja kami

Yus & Alya....kelihatan lemang dan rendang di situ....seklai lagi trauma tgk rendang....!



boys melayan roasted lamb ...while Alysha layan sate

ini budak tengah gumbira makan kueteow


ha nampak tu????? memang sedap bebeno le tuh


habis sampai ke baju pun makan kueteow...habis sepiring dia sorang je makan

memula sampai, kene berpegang, takut dia merayap kat bawah sensorang

nampak tuh?lasak x duk diam

Abang Haiqal

7 comments:

  1. reseki jangan ditolak ...
    meriah sungguh menunya

    ReplyDelete
  2. pB,

    haha rugi klu x attend setahun sekali nih....hihi

    ReplyDelete
  3. best nya.. banyak makanan nye.. macam2 leh try kan... :) saya pun peminat cucur udang gak.. :) nyum nyum.. lama tak wat cucur udang.. :) hehehe

    ReplyDelete
  4. bestnya tgk firas makan..saya tak dapat dtg akak..baby kecik..lagipun dia tido awal...ruginya tak dapat dtg..:(

    ReplyDelete
  5. Jassnani,

    aah bila buat jamuan style camnih mmg best sbb leh try semua serba sedikit :D

    ReplyDelete
  6. Eja,

    takpela baby kecik sangat lagi...thn depan baby dah umo setahun lebih leh la join sekali

    ReplyDelete
  7. alohaii..comelnyaa anak dara kecik tu..

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages