Tuesday, December 2, 2008

Journey to the Center of the Earth




Sesungguhnya, sejak Ummi pindah ke Perak ni..Ummi memang takde masa sangat nak tengok tv..apatah lagi movie/vcd/dvd...bila dipikirkan balik, almost 2 years now that I succeeded to watch a movie from beginning to the end...biasanya, dapatla layan 1/2 jam ke..pastu dah ada keje nak dibuat...kalau dulu, pantang ada movie baru kuar, mesti dah hint2 kat Ayah suruh beli dvd tuh..sebab Ayah memang suka sangat tengok dvd...dah boleh buat kedai satu hari nanti...hihi..ada lak certain movie yang memang hits macam LOTR, Titanic, citer2 adventure lama2 mcm Raiders of the Lost Ark etc..Ayah sanggup beli dvd untuk disimpan walaupun dah beli & berkali-kali tengok citer tuh waktu zaman vcd or video cassette(besar gedabak) dulu..memang Ayah ni sentimental value dia ke situ...hihi
.
.
Balik KL baru nih, Ayah ajak layan dvd Journey to the Center of the Earth ni...frankly speaking, since Ummi duk Perak ni..Ummi memang tak amik tau dah pasal movie2 nih...memang habuk pon taktau...so, since Alysha pon tido awal malam tu, Ummi plan nak tido je dah sebab badan rasa tak berapa sihat (cam nak demam plus sakit tekak)...tapi Ayah ajak temankan dia tengok jugak..sian pulak...dahla all these while dia duk sensorang je kan..bini dah ada tak nak temankan pulak...so, Ummi pon layan jela tengok citer tu...sekali follow...best pulak..siap boleh bangun buat air teh panas utk Ayah & air kopi feveret Ummi...memang best...

.

.

ceritanya ttg pengembaraan Prof Trevor - a scientist(Brendan Fraser-I like this fellow) bersama Sean - anak abangnya mencari abangnya yang hilang dengan pertolongan mountain guide Hannah (Anita Briem)...very adventerous movie...full of effects...yang bestnya, Ayah dah penah baca novel ni dulu...so dia boleh compare between the book & the movie...memang the adventure seperti yang digambarkan dalam novel tu...the next day baru bagi budak-budak tu tengok..yelah..kene screen dulu..karang ada pulak part-part yg 18sx terlepas lak budak-budak tu tengok...tak ke naya...

4 comments:

  1. ermmm...tak pasti da tgk ke belum citer nie..hehehe
    betul tu kak..kena screening dulu..

    kelakar klu time tgk movie james bond kat umah..klu time 18sx tu..mesti saya atau ray duk cover2 kat Haziq..heheheh

    ReplyDelete
  2. waaaa mcm menarik citer tuuu..nak tengok..citer baru ke tuuuu....

    ReplyDelete
  3. lin,
    okeyla tu sbb haziq kecik lagi..klu cam anak2 akak esp boys 2 org yg nakal tu...isk...mmg kene screen dulu

    ReplyDelete
  4. nina,
    kalo org yg suka movie adventerous+special effect...mmg best citer nih..aah movie baru...mmg 2008 release

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages