Saturday, December 20, 2008

Our 12th Wedding Anniversary

i (nih pic Ummi & Ayah kt Newcastle...honeymoon la kiranya kan...eheh)


How fast the time flies....
tup-tup dah 12 tahun Ummi & Ayah sah bergelar suami isteri...
masih terngiang-ngiang lagi lafaz Ayah terima nikah di masjid...
alhamdulillah,
dengan sekali lafaz kami sah dinikahkan
..ntah berapa kali Ayah prektis la tu...

.

.

Pernikahan kami pun dirancang dalam masa yg sekejap sangat..

semuanya adhoc

...soalnya...

tunang ummi aka Ayah yg masih study kat uk time tuh pulang bercuti hujung tahun...

then dia plan nak bawak Ummi ke sana bersama dia

...mesti la Tok tak kasi..

belum ada apa-apa ikatan nak pegi merantau bersama..

walau Ayah cakap Ummi nnti tinggal sama kwn ppuan Ayah di rumah berdekatan...

knowing Tok & Wan..of course, semua tu tak masuk akal...

Tok cakap 'apa-apa pun, kalau nak ikut, nikah 'gantung' dulu..pastu,

hangpa dah jadi somi isteri..

suka hati la nak pi mana pun...'

.

jadi termeterailah ikatan kami pada 20 Dec 1996

(oops..mawi pon pilih tarikh yg sama gak utk pernikahan dia kan..hihih)

dan dapatlah Ummi merasa duk kat negara sejuk selama 4 bulan

(how I miss to go to newcastle again...)

balik tuh baru buat kenduri kawen...heheh..

.

SEMOGA IKATAN INI TERUS TERSIMPUL RAPI DISULAM DENGAN KEBAHAGIAAN BERPANJANGAN SEHINGGA KE AKHIR HAYAT.....AMIN

26 comments:

  1. selamat ulangtahun kak, semoga semua perkara dipermudahkan allah utk akak dan suami juga syafikah, haikal, adam dan alysha...amin ya rabbil alamin..

    syok kan..dapat kekalkan jodoh selama tu...
    :)

    ReplyDelete
  2. Happy Anniversary kak.. Sama dgn birthdate abg sulung saya dan Che Det ni..

    ReplyDelete
  3. happy anniversary gak...mesti nak blaja ngan Kak Ina nih..rahsia kebahagiaan umah tangga ihik...=Dsemoga berkekalan ye..

    ReplyDelete
  4. lin,
    mekasih yek...hem..mcm tak perasan sbnrnya masa dah berjalan 12 thn rupanya...

    ReplyDelete
  5. umi sufira,
    thanks for the wish
    rahsia?takde rahsia pape pon
    cuma masa mematangkan kita sebenarnya

    ReplyDelete
  6. 12thn dh k ina.....tahniah...semoga berkekalan bahagia smp bila2 ok....so hepi anniversary la..hari ni ye tak....

    ReplyDelete
  7. Congratulations kak Ina!!!

    wahh, mawi tiru date akak ekk... ekeke... patutlaa slalu mention New Castle, honeymoon kat sane rupenya...

    ReplyDelete
  8. arnie...
    kekek...xdela khusus hnymoon kat sana...secara x langsung jek

    ReplyDelete
  9. Salam...Tahniah, K.Ina. K.Ina umur berapa yer masa kahwin ni? 25 ke? Dalam gambar nampak muda berseri. Dua-dua nampak slim n muda. Seri pengantin kot?:) Anyway, Happy 12th Wedding Anniversary, K.Ina n husband. Moga kekal bahagia hingga ke akhir hayat, Insha-Allah. Kena tolong doa kat Syikin juga ni, moga cepat dapat jodoh suami yang soleh, hehehe...:D (Syikin UK)

    ReplyDelete
  10. salam shikin...mekasih ye...wktu kawen umo 24(ujung tahun kan)..wktu gambar nih dah masuk 25 la..hihi..pandai shikin teka kan...untuk shikin mmg akak selalu doakan...tak sabar nak mkn nasi minyak shikin kat kelate...Aminnnn

    ReplyDelete
  11. tahniah kak ina..

    semoga jodoh berkekalan sehingga ke syurga...

    ReplyDelete
  12. wah wah kak ina
    lawaaanya dia......

    semoga berkekalan :) muah muah

    ReplyDelete
  13. luna @ sue

    ala sue...itu pic lama..waktu muda2 dolu..hihih

    ReplyDelete
  14. Hehehe, boleh jadi nujum pak belalanglah kalau cam ni...:D Rasanya K.Ina pernah bagitau dulu. Tu yang boleh teka tu. 24/25 dah kahwin...Aduhai, jelesnya...huhuhu...:)Nak makan nasi minyak Syikin kat Kelate? Hehehe, kena belajar dululah nak masak camner sampai jadi sedap...;) Insha-Allah, kalau dah sampai masanya nanti, tak lupa jemput K.Ina sama...Doakanlah yer? K.Ina juga, moga kekal bahagia hingga ke akhir hayat...(Syikin UK)

    ReplyDelete
  15. Syikin,
    thanks ye..akak sentiasa doakan yg terbaik buat syikin di sana

    ReplyDelete
  16. kak ina....congrats ya....semoga bahagia ke akhir hayat...

    semua pakat slim dolu dolu...

    ReplyDelete
  17. Happy anniversary.... tarikh anniversary kita dekat la kak... saya punye 22 dec, selang dua hari jek! Semoga berkekalan selagi hayat dikandung badan!

    ReplyDelete
  18. kekek nuds,
    dolu2 pastila selimmmmm....azam thn baru 2009 ni pun nak selimkan diri balik...alysha pon dah sethaun lebey...jommm

    ReplyDelete
  19. N,

    wahhhh...yeke?hepi belated anniversary to you toooo

    ReplyDelete
  20. Kak Ina,

    belated annibersary .. wahhhhhhhhhh best tengok gambar akak dolu-doluuuuuuu ...

    nieza time anak daresss pun tak slim gitewwwww ....

    ReplyDelete
  21. wah.... lama nyer sudah akak berkecimpung dlm arena rumah tangga ni...

    hepi anniversary kak... smoga hubungan akak n husband bahagia selalu ke akhir hayat... amin...

    ReplyDelete
  22. ala Nieja...

    dolu-dolu bole lah ngaku selimmm...sekarang...erkkk...

    ReplyDelete
  23. lia...

    mekasih for the wish...lama dah..akak bukannya muda lagi dik oi..heheh

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages