Friday, May 20, 2011

Musang King



Last few weeks, ada opismet citer dia beli doyan Udang Merah kat pasar malam kat sini

sedapsss amat katanya

Ummi pun teruja la of coz


sekali bila pegi pasar malam minggu selepas tu

xde pulak yang Udang Merah

tapi ada yg ini

Musang King kata penjual tuh

memula jual sekilo 15 hengget

bila Ummi cakap nak amik sebiji, terus dia bisik cakap dia kasi sekilo 10 hengget jek

jadikla...1st time....nak rasa je


selain tu Ummi borong few packs doyan biasa yang dah siap dikopek

and isi tu masuk dalam styrofoam cam kat tesco,giant etc.


tak tahulah tekak Ummi ke

tapi Ummi rasa doyan biasa tuh rasa lagi mabeles

berbanding ngan Musang King tuh

sbb yang biasa tuh manis sampai nak pahit

itu yg Ummi sukaaaaaaaaaa

heheh



nih pulak bubur budak tecit tuh

brown rice+bayam+isi ikan nyok nyok+kismis+serbuk bilis+kentang



















8 comments:

  1. musang king ni kak..if betui2 kena hat sedap..mmg sedap giler

    tapi takleh lawan la doyan kg gajah..terbaik wokk

    ReplyDelete
  2. salam Ina...g la turuk ke pekan Bota ada pasar kan ari rabu/sabtu..k.atie pon dah lupa..tak pon g titi gantung..hihi.cari rebung....

    ReplyDelete
  3. rose...

    yeke?mybe yg akak dapat tu kureng sket sedapnya

    ReplyDelete
  4. kak atie...

    aah hr sabtu kan?titi gantung?kt situ x penah pulak beli doyan...cari rebung ye?kt psr ahad bt gajah pun byk jual

    ReplyDelete
  5. ikan nyok nyok?
    ikan apa tu kak?

    ReplyDelete
  6. mcm2 nama doyan ni ek
    sy biasa beli yg longgok jer tp yg elok la
    isk ikan nyok nyok xpernah dgr pon

    ReplyDelete
  7. SZ...mama shifa,

    mmg namanya gitu..kalo g pasar kajang/semenyih pun itu la namanya...pegi tesco saujana impian pun mmg itu namanya

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages