Monday, May 16, 2011

Happy Teacher's Day


Happy teacher's day to all teachers, educators, lecturers etc.

to all my teachers/lecturers who have taught me at :


SRK Father Barre's Convent Sg Petani

-esp. to Mrs Ooi, my Math teacher yg. rajin cubit my cheek sebab buat silap...tanpa cubitan2 mu itu, tak mungkin ku berjaya dalam Peperiksaan Penilaian Darjah 5 pada waktu tu


MRSM Balik Pulau,Penang

-esp. to the Maths teacher again (I mmg lemah Math ni dulu)...cikgu Zahari...cikgu Chong Pak Cheong...cikgu Omar...memang banyak berjasa menyumbangkan kejayaanku dlm SPM


Matrikulasi MARA Kulim...UUM.....UKM


'thank you very much for all the knowledge you have given me'

'for all the hard work you have put to make sure all your students succeed'


hanya Allah yang dapat membalas jasa baik anda semua


mentioning about being a teacher/ecucator


tak penah terlintas dalam kamus hidupku nak jadi seorang pendidik


memang tak penah ada minat waktu kecik dulu


unlike my sister...she has always wanted to be a teacher


and she is a teacher now *grin*



I penah dapat offer buat Dip. Ed. kat UKM in 1999 dulu


tapi since x berapa minat dan sayang nak tinggalkan Syafiqah yang baru berumur setahun


offer tu di reject (but ada sedikit sesalan till now)



Who knows....bila dah join an IPTS in 2001(bukan position akademik)


lama2 timbul pulak minat nak mengajar


tambah2 pulak memang dah tak tahan dengan stress


paham2 jelah bila berada dalam jabatan kewangan


asek deadlines...asek report..asek itu tak tally...ini tak tally...peninggggg



finally....decided join dunia pendidik


alhamdulillah...memang keputusan yang tak sia-sia


rasa kepuasan yang amat sangat


job satisfaction level terus zassss naik berbanding sebelumnya


tiap kali lepas bagi lecture


terasa satu kepuasan di hati


terasa kosong dan lapang dada bila ilmu dicurahkan


semoga bermanfaat ilmu yang diberi


syukur alhamdulillah



6 comments:

  1. selamat hari guru hez...
    mencurah ilmu manafaat nya utk ramai.. ;) tahniah Hez.

    n3 terbaru kakyong
    Jom layan Nur Kasih the movie
    JOm minum petang
    Selamat hari Guru

    ReplyDelete
  2. Selamat Hari guru Kak Ina...Mimi pon dah lama tak blogging n datang sini...we all sihat2 ajer Alhamdulillah..take care kak!:)

    ReplyDelete
  3. Bib,

    terima kasih...moga2 dapat dimanfaatkan ilmu yg diberi

    ReplyDelete
  4. Mimi,

    thanks dear..tulah...dah lama x dgr citer...alhamdulillah,sihat2 je semuanya ye

    ReplyDelete
  5. akak pernah blajar kt Kolej Mara Kulim ker?alahai..saya ni junior akak ler...hehehe

    ReplyDelete
  6. Ummi Nazhan,

    aah la...akak mmg buat matriks kat sana...mesti super duper junior ni kan :)

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages