Friday, May 27, 2011

Taekwondo Grading

Abang & Abangcik join taekwondo ni since Feb tahun ni

dah ada grading (test untuk naik pangkat belt ke tak)somewhere in Mar rasanya

tapi Ummi x kasi dorang pegi grading lagi

sebab dorang belum cekap


last week ada another grading

kalini memang Ummi beriya2 isi form grading

suruh dorang masuk


tak tahulah result macam mana

tapi di mata Ummi

nampak Abang & Abangcik bersungguh2

waktu grading tu

ada le sekali je kut Abangcik tersalah tangan(ada kat pic kat bawah)

Abang memang xde salah

setakat yang Ummi peratikan

dahle duk baris paling depan

dahtu, betul2 depan Examiner pulak tu

huhu

harap2 dapatle korang berdua naik ke yellow belt


bila tengok anak2 bertaekwondo ni

teringat Ummi dulu pun join gak

waktu Form 2 kat mrsmbp

seronok join taekwondo nih

tapi Ummi pny dulu memang tougher

sebabnya: before latihan kene buat warmup

caranya: berlari tanpa kasut di atas jalan tar yang panas(latihan dalam kol 4 petang)

dari dewan besar turun ke pondok guard then naik balik ke dewan besar

perghhh....sib baik tak kematu tapak kaki

tapi masuk Form 3, Wan (my dad) suruh berenti

sebab nak tumpukan pada exam SRP (sama cam PMR sekarang)


anak2 Ummi punya warmup senang je

just eksesais warmup setempat sket2 je




parents yang setia memberi sokongan pada anak masing2



nih white belt...nampak ramai yang kenit2 pun masuk


Abang & Abangcik dah mula tunjuk skil













tangan kanan le Abangcik...bukan tangan kiri...harap Examiner maafkanlah kesilapan kecil ini..huhu










hiyahhhhhhh!!!!

haaa...macam tulah Abang & Abangcik





dah selesai...moga berjaya





















No comments:

Post a Comment

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages