Thursday, May 12, 2011

Tiring but worthy day trip journey

Isnin & Selasa lepas Ummi amik coti


bawak anak dara Ummi nih jalan2 ke KLIA


elok je nak hapdet blog hari Jumaat


dah xleh login ke blogger pulaks




Sib baik dah bole login malam nih


anak2 semua dah pengsan pas balik dari Seri Manjung tadi


jom tengok rentetan perjalanan kami berdua haritu


dari Batu Gajah, kami amik shuttle tren ke KL Sentral


penat jugaklah meriba Alysha sepanjang perjalanan tuh


biasanya, memang Ummi belikan tiket untuk Alysha sekali


tapi, selalunya banyak seat kosong dalam tren


dan dia akan bebas duduk sana sini


but this time around...too bad


semua seat penuh


sebelah Ummi pulak ada sorang atuk cina


terpaksalah berhimpit duduk sebelah dia sambil riba Alysha


lenguh weh meriba dia yang entah berapa belas kilo tuh selama 2 jam


setengah jam lagi dah lega sebab atuk cina tu turun kat 'Lawang'-->kata atuk tu referring tu rawang



sampai KL Sentral around jam 12.20pm


ajak Alysha lunch siap2


dah duduk elok je kat Kenny Rogers(KR)


tetiba dah merengek2 'nak makan porridge...nak makan porridge'


tengok menu KR tu mana ada porridge


kuar KR n gi queue kat McD pulak


elok sampai je turn kitaorang kat kaunter tuh


bubur McD dah habis la pulak


grrrrrrrr


kuar McD


Alysha cakap nak mushroom soup pulak


n hajat di hati nak masuk KR semula


tapi terasa segan la pulak


so masuk jela Secret Recipe kat sebelah KR tuh


order mushroom soup for her


spaghetti meatball for me


kek apetah namanya 1 slice


then Alysha cakap nak air milo


so order choc milkshake


sekali bila dah sampai semua, dia cakap mushroom soup tu rasa macam 'milk' pulaks


choc milkshake dia x macam air milo


Ummi dah geram dah


tapi bila mamam kek SR terus cool down


hahaha


tetiba pandai lak pujuk dia makan spaghetti


pastu nak pulak dia mamam sup dia n milkshake


tu pun sbb dia dah dapat attract attention customer yang duk belakang kami tuh


Alysha nih mmg pe'el dia suka attract attention orang


pastu eksaited la dia



dah abih mamam, pegi beli tiket KLIA Express


ingatkan Alysha x kene caj


rupanya tiket utk dia je 15 hengget


Ummi kene 35 hengget


perghhhh....dasatttt



sampai KLIA, tengok2 flight delayed pulak


pegi pam susu & solat kat surau dulu


pastu g lepak2 kat waiting area


again, Alysha attracted attention of ppl


ada sorang makcik tu baru balik dari Germany


sonok tengok gelagat Alysha


sembang2 ngan Alysha


then, ada sorang adik tu student baru sampai dari Syria


dia kasi biskut kat Alysha



pastu jalan2 n lepak kat depan Airport Shoppe tuh


Alysha duk nyanyi sambil senyum2 kat sorang makcik tuh


dah makcik tu kasi coklat Kitkat kat dia


adoyai anakku....attention seeker sunnguh


jom layan gambar jom














nih waktu tengah tunggu KLIA Express




dalam KLIA Express







guess who snapped this picca?









and this one too? Alysha le yang amik gambar2 nih











nampak budak nih,tak tentu arah n kebosanan





















bosan takde kawan





jenuh lama sangat menunggu ye





nasib le tak ramai orang kat airport







lepak kat depan kedai ni ler Alysha dapat Kitkat free dari 'nenek' baikhati tu





eh...tetiba terjumpa kak Nabila(anak makcik belah Ayah) kat tempat menunggu international arrival tuh





finally, yang ditunggu dah tiba...*gambar blur sbb Ummi pun eksaited gak*






kepulangan Ayah dari mengerjakan umrah




flight scheduled sampai jam 1pm...then delayed to 3pm...pastu delayed lagi to 4pm...then tunggu baggage bagai...kol 6 pm baru kuar & dapat berjumpa dengan anak kesayangan Ayah nih....Ummi sampai duduk bersila atas lantai waktu tunggu Ayah kuar dari sini sebab dah keletihan sangat













antara yang dibawa pulang....hati unta untuk anak2 yang semuanya asthmatic




apa ni? sape pandai teka angkat tangan....hihi





macam2 jenis coklat



my feveret : buah tin


ada banyak lagi yang Ummi malas nak amik pic....



4 comments:

  1. comella alysha ni..suke die jumpe ayah

    tolong vote Danial boleh..?
    klik je link ni n like danial

    thanks =)

    ReplyDelete
  2. puan nina,

    dia mmg manjer sgt ngan ayahnya...
    vote danial?boleh :)

    ReplyDelete
  3. anak2 yg lain sapa jaga?

    owh, suami Hez pergi umrah rupanya... :)

    alysha.. mcm2 keletahnya..


    n3 terbaru kakyong
    Jom layan Nur Kasih the movie
    JOm minum petang
    Selamat hari Guru

    ReplyDelete
  4. Bib,

    haha soalan cepumas....si kecik tu Kakak Syafiqah yg jaga...me,hubby n alysha balik Perak hari yg sama tapi sampai umah dah jam 1am...syukur sangat dapat si Kakak yg BANYAK membantu

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages