Friday, May 6, 2011

Back to school again...

Alysha dulu kan da masuk tadika macam kat entry ini

then mula meragam macam kat entry ini

tak sampai 2 minggu dah withdraw dia dari tadika tu

sebabnya dia macam fobia sangat tiap kali nak g tadika

menangis meraung toksah cakaple

so we decided maybe she's just not ready yet


baru2 ni, pas ada temp. bibik for this couple of weeks

Ummi ada suarakan kat dia

nanti ada bibik, Alysha kene g skool

dia cakaple 'x nak pegi tadika xxx yang dulu tuh'

'fine...kita masuk tadika montessori pulak nak tak?' tny Ummi

dia cakap..'nak..nak'


Ummi tak berharap sangat

sebab takut kejadian lama berulang kembali

last week dah discuss dengan kak wan-owner tadika montessori tu

so starting ari Selasa baru ni dah mula hantar Alysha ke sana

persiapan xyah cakaple

semua nak baru

beg Barbie sedia ada pun tolak tepi

nak beli beg baru kat Tesco

sama cam beg abang kakak dia yg sek ren n menengah tu

huhu


1st day Ummi cuak je waktu hantar tuh

sebab ramai sangat anak2 expat. timur tengah nih

takut dia x biasa lak

sib baik ada kawan sama nursery si hafiy tuh

ada gakle budak yang dia kenal


so far so good

cuma pagi tadi kol 9am teacher dia call

bagitau dia muntah2 dah 2x kat tadika

kelam-kabut Ummi g amik dia and terus bawak g klinik

sian anak Ummi..kembung perut rupanya

kuat bunyi bila doc. tepuk perut dia

so dapatle ubat muntah & kembung

dalam keta dah muntah lagi 2x


lunch time bila balik dia dah sihat sikit

mau makan KFC yang Ummi belikan

get well soon my princess dearie

Ummi sayangggg Alysha taww





1st day nak g skool (bedak capuk²...babap Ummi nih)




siap bersepit-sepitan





dan lagi




nampak beg besor tuh







smileeeeeeee....we are going to schoooolllll









jelingan manjer











dan tak lupa...trademark...gg rongak...huhu







10 comments:

  1. alalallala tomeinya...gaya bdk besar dah alysha:)
    moga alysha cepat sihat muahhhh dari auntie:)

    ReplyDelete
  2. heeee...
    umur berapa anak dara kecik ni kak?

    ReplyDelete
  3. lawa baju alysha...tu uniform skolah ke?

    ReplyDelete
  4. gambor last tu tak leh tahan... heheh...

    cepat la tumbuh gigi tu yer... ;)

    ReplyDelete
  5. Salam.
    Waaaaah.... bergaya sakan nak pergi sekolah. Teringat dulu time saya nak start sekolah juga. Lebih kurang sama macam ni. Hehehehe....

    daripada:
    Ain Syuhada@zezebel.
    zezebel.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. Sz,

    umo sebenar 3 tahun 6 bulan....kalo ikut tahun lahir, 4 tahun la

    ReplyDelete
  7. Ana,

    eh takla....tadika dia mmg x pakai uniform..itu baju jalan2 dia..hehe..macam uniform kan?

    ReplyDelete
  8. bib,

    haha...itu mmg modal orang kalo nak tegur dia...dia nih cepat mesra ngan orang,dari jauh dah senyum..tapi gg rongak la

    ReplyDelete
  9. ain syuhada


    hehe...tingat balik zaman dolu2 eh?hihi

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages