Thursday, August 4, 2011

Citer weekend lepas

Last weekend kemain jalan sana-sini kekunun nak shopping preparation untuk sambut Ramadhan......maklumlah, dah verangan kekunun hari2 nak masak.......hemmm


ari Sabtu g Tesco Manjung....reason ke sana sebab Ummi nak tgk2 kamera baru......dah lama asek guna kamera hp jek...sungguh x pueh hati......kebetulan pulak digital camera Ayah hilang tanpa kesan few weeks lps balik umrah (sayang sgt semua gambar x sempat upload lagik :(.....hilang pas Ayah naik ETS balik ke KL) .............dan kebetulan FS Ummi dah ada pembelinya.......maka, tercapailah cita2 nak beli kamera baru.......Ummi lom sempat godek2 lagi....duk guna function yg sama je utk semua picas di bawah

Kak Yang & adik (naik troli sekarang xmo duduk kat seat baby tu....nak berdiri dalam troli sambil pandang sekeliling
baru sembuh emasles....mulut kering sampai mengelupas



















nangis nak makan Big Apple :D




otw balik, pas singgah solat kat masjid al-Falah kat Ayer Tawar yang sungguh nyaman beraircond, Ummi offer diri nak belanja dinner b4 Ramadhan comes


singgah ke restoran yg kami selalu singgah ni.....tapi.......1/2 jam menunggu makanan....sebabnya, ada 1 table yang buat reserved order.....so tukang masak tgh sibuk siapkan table tu time kami sampai........jenuh le melayan si Firas yang meragam kelaparan



























Firas yang dah rimas dan lapar

Esok paginya, ke Tesco Station 18 pulak, membeli lemari budak2....pastu singgah ke TF B.Gjh nak cari bahan basah untuk stok Ramadhan......memang best tengok semuanya segar2 belaka.....tapi bila nak membayar.......hazabbbbbbbbbbbb wehhhhhhhh...................1/2 jam menunggu baru sampai ke kaunter cashier.......muka pun dah tak tau masam cemana dah sebab penat berdiri





berbaris sampai masuk ke celah2 rak barang2



penat wehhh



barang basah dan sedikit barnag kering haha




budak dah mohsan





bilalah nak sampai turn Ummi nih?


di belakang Ummi.....dah ada lagi nak sambung beraturrrrrr





6 comments:

  1. mmg kak, pasar segar kat rumah ni pun boleh tahan dengan barang habisnya, orang ramai lagi.
    sudah kami mmg mesti nak masak di rumah.
    stress tgk barang habis.

    1st ramadan terpaksa makan nasi berlauk ayam dari ayamas.

    ReplyDelete
  2. lin,

    dahsyat kan penangan umat Msia ni nak sambut Ramadhan....seolah2 kedai sumer akan tutup sepanjang Ramadhan...haha

    nasi ayam Ayamas?lama akak x makan

    ReplyDelete
  3. seronoknyaaaa....kak ina, firas dah jalan ehh...tomei2....:) cepatnya masa berlalu dah besar firas..

    ReplyDelete
  4. Mieja....

    penat jalan2 ngan Firas nih....kuat meragam gak tauuu

    ReplyDelete
  5. Kat mana2 pun macam tu sempena nak sambut ramadhan hehe...

    ReplyDelete
  6. eynda...

    tula kan...dahsatt sungguh penangan nak sambut Ramadan....tak lama lagik, penangan nak sambut raya pun satu hal...kalo balik SP, jalan jammed cam kat Kl laks :(

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages