Thursday, August 18, 2011

Not in mood....

...to blog


ntah kenapa...di bulan puasa ni, lagi suka blohwalking dari typing blog sendiri...hemmm...nantilah,lepas raya baru mood datang kuts


so far baru 2x ke Psr Ramadan di tapak baru...memang x menarik...dari awal lagi bila tau yg ditukar ke tapak baru,ramai mengeluh sebab agak jauh dan tersasar dari arah tempat tinggal kami...dan bila Ummi pegi di hari ke 3 puasa, dah ada 2-3 stall yang ditutup...dan bila Ummi pegi lagi 2 hari lepas, separuh dari psr Ramadan tu ditutup...agaknya memang takde sambutan sebab ramai yang bersependapat sama dengan Ummi...bukan itu aje, harga pun melambung2 tinggi dan x sedapssss...kompem le tak pegi lagi dah...


on weekdays, ada masanya Ummi/Ayah masak sendiri...ada masanya terpaksa membeli jua, maka, beli di kedai makan yang biasa Ummi makan di hari2 biasa(bukan hari puasa) sebab kualiti dan rasa makanan sudah terjamin...harga makanan pun dah boleh bajet...tapi kene awal, if lambat, dah tinggal tray2 yang licinssss dibeli dek orang lain....


semalam pulak kebetulan singgah sekejap di psr Ramadan Bt Gajah....memang heaven....rambang mata dibuatnya...tapi since dah janji ngan Ayah x nak masak nasi but instead nak goreng bihun jek, so xdela beli lauk-pauk yg sungguh mengkecurkan tuh...cuma beli kuih dan kuih dan kuih dan kuih..erk..byknya kuih...haha..memang kuih banyakkkkk dan menarik....yang Ummi cari dan dapat = kuih Tepung Bungkus...tiap2 tahun mesti cari kuih ni...selain tu, beli pulut panggang kecik cinonet utk Ayah, vadai yg rasa x seebrapa kata Ayah, karipap kentang yang sedaps dan kuih popia goreng kegemaran seisi keluarga....cuma ralat sebab puas mencari kuih kegemaran yang satu ini tapi NAN ADO....kuihnya adalah TEPUNG TALAM....huwwaaaa...teringat2 kelemakan+kesedapan tepung talam yang my mom buat...sempatla makan kut b4 raya nanti...mesti nak request my mom buat jugak b4 raya....huhu


tak sempurna entry tanpa gambar...walaupun gambar di bawah takde kene mengene dengan entry, tapi ditepekkan jua


meh lihat gelagat si kecik dengan berus giginya......layannnnnnnnn




















haipppp......arah mana pulak memberus tu dik??????




2 comments:

  1. nak buat camner kalau tak ada mood..orang bekerja memang penat..bahaya gak main dengan berus gigi ni..takut terodok dalam mulut

    ReplyDelete
  2. kak ina,

    tula kak..bulan pose ni tak cukup kaki tangan...ngan anak kecik lagi yg asek x sihat...psst...x sabar nak tunggu kukis akak :D

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages