Thursday, August 25, 2011

kacang puith...kacang putih

Dedolu bila tgk citer P.Ramlee yang ada sebut 'kacang putih'......terus tny my mom, 'kacang putih tu apa?kacang kaler putih ke?'......rupa2nya kacang2 yang dijual macam2 jenis tulah kacang putih ek?


Baru2 nih kami(me & colleagus) ke kg kacang putih sebab dengarnya memang murah banget berbanding kat pasaran......kg ni terletak di kawasan Buntong......1s time Ummi ke sini......terkagum kejap bila tengok banyak kedai2 menjual produk yang sama......ada kedai besar, ada kedai kecik, setingkat, 2 tingkat.......tapi, my colleague nih bawak kami ke kedai yang agak ke dalam sikit kedudukannya......melihat dari luar macam tak menarik je kedai nih.....kedai kecik je yang di extend dari rumah dia kut........


Rupa2nya, my colleague tu cakap kedai2 lain xde sijil halal jakim.....yang ini aje yang ada......ooo,patutla penuh orang melayu berpusu2 duk beli kacang+kerepek kat situ




nampak cop halal tu?bukan itu saje, sijil halal jakim pun di framekan di situ



kedai yang ada khemah putih tu pun jual kacang putih tapi macam lengang jek






2 comments:

  1. kg kacang putih. produk kacang putih. macam seswai jer ;)

    selamat hari raya, maaf zahir batin :)

    ReplyDelete
  2. Mak Su,

    haha..tula pasal...agaknya nama kg tu dicipta based on niche kg tu kut

    Selamat Hari Raya buat Maksu sekeluarga jugak

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages