Friday, August 19, 2011

Hospital?







ya?

mungkin?
siapa?


sebenarnya, dah 2 minggu Firas batuk berkahak

seminggu pertama mild cough je...then lelama berkahak pulak

dah amik ubat2an kat klinik A

dah abih antibiotik

pegi semula ke klinik A dan bgtau dah bunyi wheezing pulak

so Firas kene sedut neb. dan doc tambah ubat paru2



pastu nampak macam reda sikit batuk dia 2-3 hari

tup2 macam kene letak pulak
tetiba je batuk berkahak kuat datang
takde angin takde ribut
terus batuk berkahak
makin lama makin banyak kahak


pegi ke klinik B pulak semalam
amik neb
doc cakap banyak kahaknya n wheezing kuat
malam Ummi kasi ubat 2 jenis
b4 that dah kasi inhaler tru aerochamber
elok je pas makan ubat dia batuk2
pastu muntah selambak ngan kahak2
habis cadar kene cuci malam2 hari

ingatkan dah elok pas muntah

rupanya duk terjaga malam n batuk2 lagi

tgh malam dia terjaga tu Ummi kasi inhaler sekali

pastu Subuh sekali

tapi still wheezing lagi

jumpa doc klinik B lagi untuk sambung sedut neb.

doc advise untuk admit ke hospital esok

sebab dia kene kerap sedut neb.

tapi dia suruh monitor tengok Firas cemana hari ni

kalo nampak better tak payah le admit esok


tapi hati Ummi berat rasa cam kene admit

sebab bunyi wheezing tu kuat
walaupun dia memang cargassss and aktif macam biasa
tapi siannnnnn tengok asek terbatuk


mungkin esok kami berdua berkampung di hospital

KPJ Ipoh Specialist

Ummi redha asalkan anak kecik Ummi ni sihat macam biasa

dapat beraya sakan dengan kakak2 & abang2

tolong doakan ye kalian!











8 comments:

  1. Firas cepat sembuh ye! Leh raya dengan sihat. Amin!

    ReplyDelete
  2. dugaan ramadan ye kak..
    syiann bila tgk anak kecik kena fisio sedut kahak ...huhuhuhu

    semoga firas cepat baikkkk yeee

    ReplyDelete
  3. Nad,
    alhamdulillah,dah makin sembuh :D

    ReplyDelete
  4. Sz,
    memang dugaan...ulang alik klinik amik neb tu dah lali...Firas meronta time amik neb...jenuh memujuk, kekadang sampai dia tertido sambil neb...sian ssgt

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages