Thursday, August 25, 2011

Makan2 birthday Firas..

credit to google



hari Selasa 23/8, lepas balik keje kami sekeluarga siap2 nak ke Ipoh......b4 that, singgah ke pasar Ramadhan Bt Gajah beli kuih-muih in case x sempat nak berbuka puasa nanti(memang iye pun!)......pegi ke Ipoh tu sebab nak collect spec si Adam......huhu......Adam kene pakai spec.......kebetulan waktu bawak Firas ke Ipoh Specialist last Saturday,ada free eye test........bila test, memang Adam kene pakai spec.......patutla, dah few months dia selalu komplen sakit kepala pas balik sekolah......ada sekali sampai nangis2.......Ummi dah agak dah mesti dia rabun (sbb Ummi pun rabun gak)




pegi amik spec kat Suria Optometri......pastu, Ummi lak test mata nak buat spec baru sbb spec lama dah patah......so kat umah kalo dah kuarkan contact lens tu, memang blurrrr jela vision Ummi.....dah test mata, power dah naik rupanya.......mata kiri naik dari 350-->400 while mata kanan dari 350-->375.......patutla memang rasa vision lain macam sket lately nih......elok dah settle bayar, jam dah pukul 7.20pm......harus semua kedai makan penuh......lagipun, kami memang x biasa dengan mana2 tmpat makan area Medan Gopeng Ipoh tu......Ayah beli air Milo dalam tin......berbuka dengan air dan kuih-muih dulu......pastu jalan2 cari kedai makan......nampak satu kedai makan tapi dah terlepas pulak......so, kene cari tempat buat u-turn agak jauh.....Ummi dah cuak......dahla hujan, ada ke tempat kosong untuk kami nih?......Ayah turun dulu nak tengok meja kosong......Alhamdulillah, ada.......memula duduk kat meja yang agak di luar sikit.....kerusi dilap pembantu2 restoran tu dek kene air hujan.....wahhh....dorang ada uniform keje...ala2 pramugari MAS lak......




Ada surau disediakan.....so, Ayah and the boys pegi solat dulu while Ummi order makanan.......Ummi expect makanan mesti sampai lambat......tapi tak sampai 15 mins kut dah sampai semua makanan yang di order.....memang 5 bintang la Ummi kasi......rasa pun not bad sedap......harga pun mmg murah




nama restoran =Restoran Waritha.....yang diorder : Siakap 3 rasa (our all time feveret), tomyam ayam, puyuh goreng kunyit, kangkung goreng belacan, kailan ikan masin, telur dadar, kerabu mangga(tapi alih2 takde sbb stok mangga habis lak huhu).....total campur ngan air baru RM70.00......cuma bagi Ummi, tomyam dia kureng 'kick' berbanding ngan tempat yang kami biasa makan dekat area titi gantung/bota tah......


in picture,nampak Adam tgh gayakan spec baru dia


see!pinggan Ummi blom berusik walau Ayah dah letak macam2 dalam pinggan Ummi...sebabnya: sejak 1 Ramadhan till now, Firas macam menjeles tiap kali Ummi nak berbuka......even dah kasi makan n susu sampai kenyang......tetap la nak kaco Ummi makan....1st time berbuka kat kedai dengan Firas ni pun,asek xnak duk diam...baik Ummi layan dia dulu sementara tunggu Kakak habis makan & tengokkan adik pulak supaya Ummi boleh makan dengan amannnnnn.......thanks Ayah sebab belanja kami makan sempena birthday Firas :D





6 comments:

  1. MyRule....

    itulah selalunya menu common kami yg diorder kalo mkn kt kedai thai nih...kalo hubby dia lg prefer ikan stim dari 3 rasa tuh

    ReplyDelete
  2. mmg murah la kak, satu family RM70....

    ReplyDelete
  3. lia...tula pasal...terkejut gak tgk bil....dengan air pelbagai jenis

    ReplyDelete
  4. mmg blur ye kak klu x pakai spec.
    aduhai.
    adam pun da pakai spec. mesti rajin belajar nie.

    gitulah bebudak kak. time kita berbuka time tulah diaorang pun sama nak makan. padahal da bg makan siap2.
    ;))

    ReplyDelete
  5. lin,

    uish akak kalo tak pakai spec mmg rabun terukkk
    adam rajin belajar?haish...rajin tgk tv dekat2 adela

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages