Monday, August 1, 2011

Sangat fenatttt...



Berada dalam keadaan yang sangat fenattt....keletihan....tapi

masih meneruskan rutin tugas2 sebagai isteri,ibu dan pekerja seperti biasa


Mulanya, Firas muntah2 hari Jumaat 2 minggu lepas

gigi naik 2 batang (1 atas, 2 bawah)

dah hilang muntah2, kene demam panas pulak

ada satu pagi tuh sampai menggigil cam nak sentap2

isk..risau Ummi takut kene sawan

cecepat basahkan kepala dia

time nih kami sekeluarga kat KL


yang bestnya, almost satu family kene food poisoning mulai ari Sabtu petang tuh

Adam kene dulu......asek muntah2

pastu Alysha pulak asek muntah2

tapi niat nak belanja family makan kat Kenny Rogers tetap diteruskan

cumanya sian kat budak berdua tu

Adam langsung xmo sentuh makanan

Alysha makan sket chicken wing

pastu dah muntah selambak


sib baik Ummi sempat cecepat angkat kain gown yang dia pakai buat tadah

dan adik staf KR yang baik hati cecepat kasi plastik besar buat tadah muntah dan juga tisu

esoknya diorang berdua dah sembuh, Ummi pulak yang kene

asek muntah2 dan sakit perut memulas2 amatsss

dahtu badan mulai panassssss....demam

g amik ubat kat klinik

demam hilang tapi muntah still ada lagi

pas Maghrib tu gagah jugak ikut Ayah balik ke Perak

stop dinner kat RnR manetah

tak lama pastu dalam kete Ummi muntah lagik

hadoi....letih badan


dan jugak Haiqal pulak dah mula muntah2

cuma Kakak yang tak kene

Ayah kene tempias sket2 jek

memang kami tahu apa puncanya

kami lunch kat luar(kat kajang) ari Sabtu tuh

hemmm....kuah lemak siput sedut yang tak dapat dilupakan

dan itulah yang meracuni kami semua :(


si Firas pulak, bila demam dah baik,

tumbuh ruam2 merah measles pulakkkk

huwaaaa.....kene amik cuti jaga dia kat rumah

dah budak keme measles nih, asek memerap merengek nak berdukung jek

makan xmo, susu kurang....nak air kosong jek


bila measles dah hilang, kene cirit-birit & thrush pulak

adoyai anak.....siannya Ummi kat Firas

badan dah susuttt sangat



-dari Ummi yang bermata panda dah 2 minggu berjaga malam-








sian anak Ummi






12 comments:

  1. aduhaiii..
    dugaan ramadhan ye kak...
    semoga cepat sembuh!

    ReplyDelete
  2. Smoga firas cpt sembuh...sian dia.

    ReplyDelete
  3. salam kak ina..

    wah mmg penat baca pon da penat. kesian sgt kat firas. Qis dulu pon time kene measles tu kene gak thrush. Cuma beza Qis still menyusu walaupun kurang dari biasa.

    Harap firas cepat2 sembuh. Tak mo la sakit2 da ye. Amin. Harap2 firas kuat2. Doa utk Qis gak. Amin. :D

    ReplyDelete
  4. Sz,

    dugaan demi dugaan...memang redha jelah demi anak tersayang

    ReplyDelete
  5. Sima....

    owh kene thrush time kene measles ek?maybe adek=badek la kut...huhu....sib baik thrush tu x efek dia minum susu....still cam biasa

    ReplyDelete
  6. siannnn...moga cepat sembuh ya..anak2 sakit mmg susah ati kan kak...

    ReplyDelete
  7. ala ... kesiannya akak ...
    sian firas .. ;)

    ReplyDelete
  8. rose.....
    alhamdulillah dah sembuh cuma tinggal cerry berry n thrush je

    ReplyDelete
  9. Nieja...


    tula pasal..sian Firas :(

    ReplyDelete
  10. sedih tengok Firas nangis2 =( dugaan...

    ReplyDelete
  11. puan nina,

    mmg sedey nina...x abis2 kene makan ubat je

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages