Friday, February 24, 2012

Kamera oh kamera!!!

Alhamdulillah...kami sekeluarga beransur sihat
Dimulai dengan Alysha yang demam selsema....followed by me
yang kene demam, selsema, batuk selama 3 hari
then Firas pulak demam (nak tumbuh gigi taring)
diikuti dengan batuk berkahak and now wheezing pulak
dan tiap2 hari kene ulang alik ke klinik amik nebulizer
at the same time, Haiqal pulak demam
dan terkahir semalam Kakak pulak demam
hanya Adam yang menten macho kuat tak demam
hemmm....Adam memang payah sket jatuh sakit

mood blogging pun ke laut
dah le sefamily tak sihat
hati pulak gundah gulana keluh kesah
disebabkan ini
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

since the last time balik kg. waktu cuti MaulidurRasul aritu
terus tak ingat letak kamera nih kat mana
huwaaaaaaaaaa
jenuh mencari ke sini sana
memang tak ada!!!
adoyai....takkan tercicir kat Pdg Besar pulak?
waktu balik kg aritu, kami ke Perlis
sebab ada wedding opismet Ayah
then alang2 dah berada kat Perlis
terusle kami zass ke Pdg Besar

and sadly
sampai sekarang Ummi masih tak jumpa kamera kesayangan Ummi tuh
kamera tu ada sentimental valuenya sendiri
sebabnya:
Ummi beli kamera tu hasil jualan Medela Freestyle breastpump kesayangan Ummi tu
since dah tak BF Firas dan ada pulak member mintak nak beli
Ummi jualkan ajela supaya dapat terus memberi jasa pada orang lain
but now,
kenangan hasil jualan Medela FS Ummi tu pulak dah hilang ntah ke mana
huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

16 comments:

  1. bersambung2 kurang sihat nyer....

    semoga cepat sembuh...

    ReplyDelete
  2. isk kalau sy pun menangis kamera hilang...waaa

    ReplyDelete
  3. Smoga kak ina & family cepat2 sembuh.

    Harap2 adalah camera tu yer.

    ReplyDelete
  4. faham sangat. kalau blogger hilang kamera mmg tak syok sangat. insyaAllah nanti dapat yang lebih baik yer k ina.

    ReplyDelete
  5. semoga cepat sembuh semuanya.. Ada rezeki dpt jmp blk kamera tu kan.

    ReplyDelete
  6. yangyuyu,

    kamera ilang satu hal...memori yg dibawa bersamanya pun satu hal lagi..huwaaa

    ReplyDelete
  7. fiza,

    mekasih atas doamu...harap2 pun misplaced je,bukan hilang betul2 isk

    ReplyDelete
  8. ummimon aka tie,

    tula pasal...blogger kalo hilang kamera bak irama tanpa lagu jadiknya

    ReplyDelete
  9. alhamdulliah dah sehat semuanya

    oo akak pun nangis bila camera tak ada..blogger tak ada camera memang tak boleh aaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak ina,

      huwaaa...nangis kan?tak sedap le kalo entry asek letak gambar yg digoogle jek

      Delete
  10. kamera hilang.. sayangnya. tapi takpe sis. semoga dpt yg lebih baik lepas ni :)

    ReplyDelete
  11. Salam, sedihnya Yong...cam ner boleh hilang, bukan benda kecik ni, ntah2 terselit celah baju kot.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak Lima...

      tulah....risau sgt kalo tercicir wktu g Pdg Besar aritu sbb org punyalah ramai wktu kami pegi tuh...isk

      Delete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages