Thursday, February 9, 2012

Before and after

Now you see it..............





now you don't............











makin nakal nampak muka dia kan?
sib baik dia mau duduk diam2 waktu pakcik tu gunting rambut dia
hehe kelakar je tengok
tapi Ummi mesti in sight, kalo out of sight terus dia nangis n susah pakcik tu nak gunting rambut

alkisah budak umo 17 bulan nih:

-nakal n lasak dia mmg ngetop!!!!teramat2...hadoyai...maklumlah, anak bongsu la katakan...biar Ummi rasa jaga budak kecik puas2...pasnih dah stop, takde adik dah

-panjang akal......tanpa diajar, dia amik kerusi kecik & then letak kat mana sasaran dia, pastu dipanjat dan capai apa yang dihajati...jenuhla Ummi duk mengemas, habis dibongkar eg. rak buku

-kalau dulu, pas minum susu terus dibaling botol tu jauh2...sekarang kalo dah habis minum, dia kasi Ummi sambil cakap 'dah....dah'

-dah pandai cakap 'nak Umma(Ummi)'

-sangat garang dengan adik-beradik dia....tapi kalau dengan budak2 lain kemain sayang lagik....last week balik kampung, my youngest sis pun balik kampung....so Firas kemain berkawan ngan anak dia si Alya yang tua 5 bulan dari Firas......asek nak sayang jek pipi si Alya comey putih gebuzzz tu

-kalo dia poopoo, dia akan tarik2 suar dia dan cakap 'eeeeeeeeee' as if busuk la tu menandakan dia dah poopoo

-kalau cakap 'jom mandi', kemain laju lagi berlari menuju ke bilik air dan ikut arahan if disuruh buka baju, dia tarik baju ke atas, if cakap buka suar, dia tarik suar ke bawah, if cakap buka pempes, dia tarik2 pempes dia hihi

-paling suka try kasut2 orang besar, habis segala kasut dia nak try

-masih tak lepas dari habit isap ibu jari kanan sambil pegang bucu kain lampin buat 'stoned'

-pantang dengar lagu yang berentak rancak sket, mulalah nak berjoget


4 comments:

  1. comeinya budak bijak nie.....kejap jerk dah besar:):)ada iras umminya:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mieja....

      aah kan...dah nak masuk 1 thn 1/2.....alhamdulillah, ramai cakap yg ini iras muka Ummi....suka3x

      Delete
  2. kecik-kecik je nakal. besar nanti jadi budak baik. kan firas, kan? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nad,

      Aminnnnnnnnn....semoga diperkenankan doa Nad :D

      Delete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages