Monday, November 5, 2012

Hujan dan durian

Kat Perak nih mmg musim durian dah datang
Hari Rabu lepas pegi pasar malam nmpk longgokan durian dijual
saje try beli yg selonggok 3 biji=RM10
bila balik ke rumah dan kopek durian
hampeh......x sampai sebiji yg boleh dimakan
most of it busuk berulat
waktu kt pasar pandai pulak pakcik tu tebuk kt bahagian yang x berulat

hati x puas rasanya
hari Sabtu baru nih ajak hubby ke area kampung kat Bota Kanan
masuk ke dalam tapi nampak cam x berapa best je durian yg dijual
kuar dan nak masuk ke Bota Kiri pulak
elok je depan simpang tu ada dijual durian
dan penah sekali beli kat situ dulu dan ternyata x mengecewakan
beli 3 biji=RM20
balik umah teruskan sesi mengopek durian
alhamdulillah...mmg sangat2 berbaloi
sebiji isinya putih while 2 biji lagi isi kuning dan manissssss sangat...berkrim2 jadinya hahaha

beli beras pulut malam tu dan direndam siap2
esoknya masak pulut dalam rice cooker
then transfer kukus pulak untuk penyudahnya
mavelessss
makan pulut yg dicurah santan mentah dan dimakan bersama ulas2 durian yang manis berkrim
sambil menikmati pulut durian...hujan turun mencurah2 di luar
alhamdulillah...nikmat dunia yang tak dapat digambarkan




8 comments:

  1. assalamualaikum..
    smlm puchong pun hujan.. sejak pagi cari durian tau.. tapi hujan punya pasal.. x dapat terus balik.. lepas tu dah kul 8pm.. nak sangat makan durian.. hujan renyai2 pun ajak en.asben kuar cari durian.. alhamdullillah.. dapat.. 3 - rm10.. org tu kasi 7 - rm20.. balik rumah.. 4 je elok.. 1 isi nipis plus masam.. 2 lagi keras.. apa pun tak bley buat.. geram betul peniaga tak jujur..

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. Jassnani,

    wah durian lover ye?tulah beli durian ni nasib2 la kan...ada masa dpt elok...tapi patutnya peniaga lagi arif bab kualiti durian ni kan

    ReplyDelete
  5. akak beli durian kat tepi simpang bota kiri ek?dekat dah tu jalan kerumah mak saya..lagi 500m sampai la kerumah mak saya..mmg ramai org suka beli durian kat simpang tu..duriannya sedap2 belaka..

    ReplyDelete
  6. jija,

    aha dekat simpang bota kiri tu...ooo mak jija duk situ ye?dekat jela dgn bdr u kan.....aah terbukti sedap2 durian kt situ

    ReplyDelete
  7. Imaan,

    errk......nape dear?ngidam eh?huhu....klu leh pos,dapatle akak poskan

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages