Monday, August 3, 2009

What we did last weekend...

Hari Jumaat malam tuh, kami (Ummi, 4 kids+bibik) semua naik Tren Express Ipoh-KL dari Bt Gajah...fuhh..penuh sesak dengan orang...ini dah kali ke-7 @ 8 kami naik tren ni...sangat selesa....bertolak pukul 10.02pm dan tiba di KL Sentral pukul 12.40am...Ayah dah menunggu dalam kereta di luar Level 2 tu...tiba di Semenyih nearly 2am...letihnyaaaa....

Esok pagi-pagi,Ummi kejutkan Ayah dan ajak bekfes kat luar...hanya Ummi, Ayah & Kakak kuar bekfes kat Rest. Nasi Kukus Sect. 4 tambahan BBB...jauh tu nak bekfes..huhu..kami sekeluarga mmg suka makan...muahaha...then, tapau untuk the rest kat umah...Ayah ajak singgah Tesco Saujana Impian pulak...Ummi okey je..lagipun, nak cari tudung untuk dipakai ke wedding kawan Ayah petang nanti camne leh silap bwk tudung..baju kurung kaler biru,tudung kaler kuning...huwaaa...sungguh tak sesuwai
Then balik umah..lepak-lepak kejap...pukul 3pm bertolak ke rumah kenduri di Setiawangsa...wahhh...sungguh 'grand' betul...segan lak Ummi yang sungguh shomot,selebet...isk....selesai makan,kami bertolak ke umah Paktam(abang Ayah) di situ jugak..kebetulan Paktam kene keje dan Maktam lak g surau ada majlis ape tah..yg ada hanyalah anak dia sorang bersama kawan..hemm...so, Ummi dah signal2 kat Ayah nak g JJ AU2 yg baru bukak tuh...so, off we went there...Ummi melekat kat Kids' Dept jelah..nearly 2 hours kut..kuikuikui...tak sedar langsung...puas tawaf ntah berapa kali tapi hasil rembatan kurang memberangsangkan..sebab Ummi tengok baju2 budak tak berapa menarik...Ummi cuma rembat 1 skirt & 1 corduroy jeans utk Alysha...dan sempat Ummi rembat 1 kasut keje Crocodile untuk Ummi..untuk Kakak, Abang & Abgcik takde yg menarik..huhu....solat Asar di JJ then bertolak balik...

Waktu otw balik ,budak2 dah bising sebab lapar...Ayah tetiba tny nak g 'Village View tak?'...Ummi mmg dah lama tak pegi situ...worait jelah kalo Ayah nak belanja...sampai sana Haiqal & Adam mintak Chicken Chop...kitaorang mintak hidangan biasa lah...tomyam, siakap 3 rasa, kailan ikan masin,kangkung goreng belacan,puyuh goreng, telur dadar...and as expected, bila bayar mmg nearly RM100...bbbrrrr....sib baik Ayah yg belanja...kalau makan kat Malsea Tomyam kat Kajang, the same set of menu tak sampai RM80 pun...huhu...well said, they provide the nice ambience kan..with the fish pond etc... pic taken from here

tapi kalo nak compare dengan Village View di tapak asal memula bukak dulu, Ummi prefer masakan di tmpt lama dulu lagi..lagi sedappp...yelah, waktu tu tak ramai orang tahu pasal restoran ni pun...

The next Sunday morning, semua dah bersiap-siap nak balik ek Perak..Ummi went out with Kakak to buy some breakfast...well, Ummi dah pekena my all time favorite tosei + kuah chutney which I could not find any good ones in Seri Iskandar...puas hati dapat makan tosei..then bertolak balik,we all singgah kat Kilang BATA kat Klang...fuhhh....murah gilos...Ayah memborong sakan kasut anak-anaknya termasuk kasut sukan Ummi sepasang...*grin*

To conclude, I noticed that dapur Ummi tak ebrasap langsung sepanjang weekend tu..huhu...sekali-sekala...nak jugak merasa orang masakkan untuk kita pulak kan?

4 comments:

  1. seronok kan kak..jalan-jalan ngan family terrrrsayang gitu...

    a'ah JJ AU keramat tu mmg kureng jea tempat nyer...banyak tempat makan jea..

    ReplyDelete
  2. lin

    sonok jejalan gitu..tapi bila dah selesai sumer,penatnyaaaa badannn huwaaa

    ReplyDelete
  3. sesekala tak masak.. ok jer..
    janji semua anak2 hepi.. :)

    ReplyDelete
  4. kakyong

    budak2 mmg hepi je bila dapat jejalan..almaklumle,kalo kat sini asek memerap jek

    ReplyDelete

Our lil cutie pie

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

My Online Store

Pages